De eerste gratis ambulance arriveert om zwerfhonden te redden die zorg nodig hebben - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De eerste gratis ambulance arriveert…
We hebben allemaal dit Deze dieren verzachten je hart en veranderen je dag ten goede

De eerste gratis ambulance arriveert om zwerfhonden te redden die zorg nodig hebben

Door Janine
1.013
Advertisement

Hoe vaak smolt je hart tegenover de aanblik van de talloze, misschien te veel, dakloze en baasjesloze honden die droevig rondzwerven op onze straten, zonder bescherming en zonder genegenheid?

Nu is in Mexico de eerste ambulancedienst actief, volledig toegewijd aan de bescherming en zorg van onze viervoetige vrienden die verzorging en redding nodig hebben, juist in gevallen waarin de figuur van de eigenaar ontbreekt. De eerste resultaten in Zuid-Amerika zijn bemoedigend.

via: Infobae
foto: Facebook

Het grootstedelijk gebied van San Luis Potosí in Mexico is een bevoorrechte plek geworden voor dierenliefhebbers omdat het plaatsen heeft die voedsel en water bieden voor dakloze dieren, en onder de nieuwe initiatieven om de meest behoeftige viervoetige vrienden te redden ontstond "Ambudog", de eerste ambulance die speciaal is gemaakt als een geavanceerd medisch alternatief voor dieren die op straat zijn achtergelaten.

Ambudog, een publieke dienst die volledig gratis is, reist ook rond en helpt niet alleen dakloze dieren, maar ook mensen met schaarse middelen of gebrek aan tijd om voor hun huisdieren te zorgen en zorgt voor noodsterilisaties en vaccinaties voor honden en katten.

foto: Facebook

Met deze service sluit Mexico zich aan bij andere landen, zoals Colombia, Spanje en Duitsland, die sinds 2017 hun eerste ambulances in het verkeer brengen voor het bestrijden van noodsituaties bij dieren. Dit type voorstel vloeit voort uit het feit dat Mexico het land is met het grootste aantal dakloze dieren in Latijns-Amerika: volgens de meest recente berekening van 2018, ongeveer 25 miljoen, door Boehringer Ingelheim Animal Health, een bedrijf dat zich toelegt op het onderzoek naar gezondheidsproblemen bij dieren.

Advertisement
foto: Facebook

Hoewel het al aanwezig is in Duitsland, Mexico en in sommige Zuid-Amerikaanse landen, is de gratis ambulancedienst voor dieren in moeilijkheden nog niet actief in vele andere delen van de planeet. Denk je ook dat het een goede oplossing kan zijn voor het groeiende probleem van zwerfdieren?

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt