De baby krijgt al 5 maanden geen ziekenhuisbezoek. De verpleegster die haar verzorgt, besluit haar te adopteren

Janine image
door Janine

07 April 2019

De baby krijgt al 5 maanden geen ziekenhuisbezoek. De verpleegster die haar verzorgt, besluit haar te adopteren
Advertisement

Degenen die in het ziekenhuis werken, kennen verhalen over ziekte en genezing: vaak zijn de verhalen van patiënten pijnlijk, zelfs als men zich in het ziekenhuis bevindt om zijn werk te doen. Het is nog moeilijker om de pijn te negeren wanneer deze weerloze kinderen treft.

Liz Smith is hoofdverpleegster in een ziekenhuis in Massachusetts in de Verenigde Staten, waar ze het kind ontmoette dat later, op een bijzondere manier, haar dochter werd. Dit is hun ontroerende verhaal.

via washingtonpost.com

Advertisement
De baby krijgt al 5 maanden geen ziekenhuisbezoek. De verpleegster die haar verzorgt, besluit haar te adopteren - 1

Gisele is een klein meisje met grote blauwe ogen en blond haar. Ze arriveerde in het ziekenhuis van Liz drie maanden nadat ze was ontslagen uit het andere ziekenhuis waar ze was geboren.

Haar leven was vanaf het begin niet gemakkelijk: haar moeder was drugsverslaafd, die ook tijdens haar zwangerschap drugs gebruikte. Gisele werd geboren met een ontwenningssyndroom, lang voor de uitgerekende datum: bij de geboorte woog ze ongeveer 900 gram.

Liz ontmoette haar op het werk op een dag als alle andere: ze vroeg haar collega's wie dat mooie meisje met die grote blauwe ogen was en waarom ze daar was. Ze ontdekte dat Gisele herstellende was, dat ze na vijf maanden aan het infuus te hebben gelegen nu aan de beterende hand was. Ze kwam ook te weten dat het kind alleen was, omdat niemand haar kwam bezoeken tijdens haar vijf maanden durende verblijf in het ziekenhuis.

Dit nieuws was hartverscheurend voor Liz : ze wilde iets voor haar doen, maar ze wist niet wat. De tijd waarin Gisele in het instituut kon blijven, stond op het punt te eindigen en, bij gebrek aan een familie om naar toe te gaan, zou ze naar het weeshuis moeten.

Advertisement
maxpixel

maxpixel

Liz ging ondertussen met steeds meer enthousiasme naar haar werk, wetende dat ze het meisje weer zou zien. Plots werd duidelijk wat ze moest doen. "Ik wil dit kind adopteren, ik wil haar moeder zijn," zei ze tegen zichzelf. Omdat ze vruchtbaarheidsproblemen had en ook zonder moeder was opgegroeid, kon ze niet onverschillig blijven.

Na het adoptieverzoek en de formaliteiten te hebben afgehandeld, kwam eindelijk het goede nieuws: de familie van Gisele had alle rechten verloren en had niet de middelen om het kind op te voeden. Een mengeling van vreugde en verdriet nam bezit van Liz: een overwinning voor haar betekende het verlies voor een ander gezin, vooral voor Gisele. Maar diep vanbinnen wist ze dat dit het beste voor het kind zou betekenen.

"Vanaf het moment dat ik haar ontmoette, was er iets in haar blauwe ogen dat mijn aandacht trok. Ik voelde dat ik van dit kleine meisje moest houden en haar in veiligheid moest brengen. Ze had ontwikkelingsproblemen en ik kon niet wachten haar uit het ziekenhuis te halen en haar op te laten groeien zoals andere kinderen", zei Liz.

Nu zijn Liz en Gisele officieel moeder en dochter: samen hebben ze grote vooruitgang geboekt. Beiden hebben, dankzij de wederzijdse ontmoeting, het begin van een nieuw en emotionerend leven gekend!

Advertisement