Lionel Messi en zijn vrouw schonken een technische bril aan een slechtziende fan: nu kan hij lezen

Janine image
door Janine

24 November 2021

Lionel Messi en zijn vrouw schonken een technische bril aan een slechtziende fan: nu kan hij lezen
Advertisement

Ondanks het feit dat hij een zeer goed betaalde ster in het Europese voetbal is, is Lionel Messi zijn bescheiden afkomst nooit vergeten en heeft hij altijd geprobeerd om goed te doen. De laatste tijd zet hij zich samen met zijn vrouw Antonela Roccuzzo sterk in voor het helpen van slechtzienden. Zijn laatste donatie is een hightech bril waarmee een jongen kan zien en zelfs lezen! Een prijzenswaardig gedrag dat de toch al legendarische figuur van de Zuid-Amerikaanse topscorer versterkt.

via Nestor Clivati/Twitter

leonelmessiofficial/Instagram

leonelmessiofficial/Instagram

Het is geen geheim dat Lionel Messi als kind leed onder zijn onhandige bouw en niet zo briljante schoolresultaten. Dit lijden is vandaag de dag omgevormd tot een spontane vrijgevigheid die deze speler toont aan veel mensen die problemen hebben met hun lichaam. De laatste tijd zet hij zich samen met zijn vrouw Antonela Roccuzzo in voor blinden en slechtzienden.

Deze voetballer verdient ongeveer $40.000 per dag, dus hij kan het zich veroorloven om behoorlijk luxe dingen te kopen. Zijn donaties aan goede doelen en liefdadigheid zijn echter ook erg groot.

Advertisement
leonelmessiofficial/Instagram

leonelmessiofficial/Instagram

De meest recente van Messi's liefdadigheidsdonaties was de aankoop van een geavanceerd en ultramodern apparaat. Het gaat om een bril die de mogelijkheid heeft om het zicht van een blind persoon te verbeteren, waardoor ze kunnen zien wat zich voor hen bevindt zoals iedereen. Dankzij deze voetballer kan een jongen dus een normaal leven leiden door veel van de moeilijkheden te overwinnen waar slechtzienden onder lijden. Allereerst dat ze niet kunnen lezen.

Zoals gemeld door de Argentijnse kranten, hoorde de Paris St. Germain-ster het verhaal van Pablo, een blinde jongen die zijn gezichtsvermogen had kunnen terugkrijgen, via de sportjournalist Nestor Clivati, die dit verhaal vervolgens vertelde.

Dankzij de genereuze donatie kun je alle vreugde van Pablo zien in de video die op Twitter wordt gedeeld terwijl hij een sportmagazine leest over een van de meest recente heldendaden van zijn idool: de terugkeer van de Copa América naar Argentinië.

Leo Messi is al enkele jaren betrokken met blinden. Als ambassadeur van UNICEF zet hij zich in om jongeren en mensen met deze handicap te steunen, door grote donaties te doen of door de ontwikkeling van nieuwe technologieën te ondersteunen. Een grote VIP met een hart van goud, daar bestaat geen twijfel over!

Advertisement