Iedereen vraagt haar of ze weet met wie haar dochter uitgaat: het antwoord van de vrouw doet iedereen zwijgen

Janine image
door Janine

20 April 2019

Iedereen vraagt haar of ze weet met wie haar dochter uitgaat: het antwoord van de vrouw doet iedereen zwijgen
Advertisement

We leven in een tijd die we vaak beschrijven als “modern”, maar ondanks de tijd, veranderingen en sociale overwinningen blijven we vervallen in dezelfde eeuwenoude fouten en vooroordelen. Seksuele geaardheid, politieke of religieuze ideeën, behorend tot het ene ras in plaats van het andere, zijn nog steeds aanleiding tot debat, confrontatie en haat. Dit verhaal laat zien hoe onwetendheid nog steeds de grootste plaag is.

Advertisement
Heather Boyer

Heather Boyer

De protagonist van het verhaal is Heather Boyer, een Amerikaanse moeder wiens dochter schuldig was aan één enkele fout, namelijk uitgaan met een zwarte jongen. Het meisje plaatste een foto met haar nieuwe vriend op haar profiel en verwachtte geen enkele reactie.

In plaats daarvan, dacht iemand de moeder te moeten ”waarschuwen" om haar te vragen of zij op de hoogte was van de vriend van haar dochter. Nadat ze overspoeld werd door soortgelijke berichten, dacht ze er lang over na maar besloot ze uiteindelijk als volgt te antwoorden:

"Mijn dochter gaat met een aardige, beleefde en vriendelijke jongen om. Elke keer als hij bij ons thuis komt, laat hij zien dat hij beleefd en sympathiek is, we praten gezellig over verschillende onderwerpen en wanneer hij weggaat vergeet hij nooit gedag te zeggen. Het is een goed mens, hij behandelt haar met respect, neemt haar mee naar wedstrijden en naar het restaurant, niet naar slecht aanbevolen plaatsen of vreemde feestjes. Mijn dochter en haar vriend gaan elke zondag samen naar de kerk, hij speelt in de band en zij zit temidden van haar familie. Het is iemand die geloof als een prioriteit beschouwt. Hetzelfde zou niet kunnen worden gezegd van de meeste jongeren van tegenwoordig. Hij beledigt haar niet, hij vertelt haar geen leugens en hij slaat haar niet. Ik zou nooit iemand anders willen, ook geen blanke. Mijn dochter is met iemand die van haar houdt en haar als een prinses behandelt, en dat is genoeg voor mij om gelukkig te zijn."

Heather Boyers bericht ging het web over en ontving heel veel likes. Wat de mensen vooral trof, behalve uiteraard het onderwerp, was de openhartigheid en tegelijkertijd de diplomatie waarmee de vrouw in staat was om racistische insinuaties aan te pakken.

Iedereen heeft het recht op zijn mening en zijn visie op de wereld, maar deze vrijheid eindigt waar die van anderen begint. We zouden meer op de moedige Amerikaanse moeder moeten lijken, in staat om haar standpunt duidelijk te maken, zonder toe te geven aan het verlangen naar wraak jegens hen die er alleen in geslaagd zijn te demonstreren hoe beperkt hun geest was.

Advertisement