Een man bouwt een speciale kajak om met zijn honden te reizen: hun vriendschap is ontroerend

Janine image
door Janine

20 April 2019

Een man bouwt een speciale kajak om met zijn honden te reizen: hun vriendschap is ontroerend
Advertisement

De band tussen mens en dier is iets speciaals en moeilijk uit te leggen aan diegenen die nog nooit een hond of een kat hebben gehad. Deze wezens worden een deel van het gezin, van het dagelijks leven, ze nemen deel aan alledaagse activiteiten, tussen spelen en ontspanning. Er zijn mensen die van hardlopen met hun viervoetige vriend houden en degenen die graag in zee zwemmen. Het verhaal van vandaag gaat over iemand die honden beschouwt als onafscheidelijke avontuurlijke metgezellen.

Advertisement
Linda Bahnson

Linda Bahnson

We zijn in Vermont, waar de 67-jarige Davi Bahnson, die graag kanotochten maakt, een kajak maakte speciaal voor zijn twee honden, Golden Retrievers genaamd Ginger en Susie. De man denkt al heel lang na over het idee zijn geliefde harige vrienden mee te nemen, maar sommige activiteiten zoals die in het water kunnen een klein obstakel zijn.

Advertisement
Linda Bahnson

Linda Bahnson

Vandaar het initiatief om een boot te bouwen die groot, solide en ruim genoeg is waar twee vrij grote exemplaren zoals zijn twee geliefde Golden Retrievers in passen. De romp van de kajak is aangepast om het gewicht te houden als het eenmaal onder water is en om zichzelf in balans te houden, ondanks dat er twee andere relatief zware lichamen zijn die het kunnen doen kantelen.

Linda Bahnson

Linda Bahnson

Ginger en Susie zijn voldoende getraind om stil en rustig in de boot te blijven, zonder de boot te verlaten voordat David hen dat zegt. Op deze manier kan de man zijn honden meenemen tijdens zijn kajak tochten, met hen kletsend alsof hij thuis op de bank zit.

Linda Bahnson

Linda Bahnson

Golden Retrievers zijn van nature zeer zachtaardig en hebben een hoge intelligentie. Zo blijven ze kalm en gedisciplineerd luisteren naar hun baasje terwijl ze in hun kajak varen. Op de foto’s is het mogelijk om het leuke en schattige trio te bewonderen dat geniet van het briesje ondergedompeld in het landschap van de onaangetaste natuur die typisch is voor Vermont.

Linda Bahnson

Linda Bahnson

Wanneer de liefde voor dieren zo groot is, is het moeilijk om de verleiding te weerstaan om ze overal met je mee te nemen. Na dit instinct heeft David op briljante wijze de oplossing gevonden en kan nu veilig en in goed gezelschap vertrekken, vertrouwend op de discrete aanwezigheid van zijn geliefde dieren.

David heeft ook een vliegbrevet en weet hoe hij moet vliegen, wat impliceert dat hij Ginger en Susie van tijd tot tijd zelfs mee de lucht in neemt…

Advertisement