Hij redt een roofvogel en hij maakt zich niet meer los van de man: "het is zijn dank omdat hij hem geholpen heeft" (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

08 Mei 2022

Hij redt een roofvogel en hij maakt zich niet meer los van de man: "het is zijn dank omdat hij hem geholpen heeft" (+ VIDEO)
Advertisement

We weten hoe dieren ons unieke emoties kunnen geven met gebaren en uitingen van genegenheid. Meestal zijn het echter honden, katten en andere "huisdieren" die dit allemaal doen. Ze raken aan ons gehecht, ze geven ons liefde en ze vertrouwen ons, ze zijn immers gewend aan contact met de mens. Maar er zijn ook meer wilde dieren die ons mensen met meer moeite in staat zouden stellen om met hen om te gaan en zelfs om ze aan te raken.

Zo was het niet voor de hoofdpersoon van het verhaal dat we je willen vertellen. Hij, Steven, is een man die zich inzet voor de bescherming van het milieu en het is zijn taak om parasieten te identificeren en uit te roeien. Maar laten we eens kijken wat er gebeurde op een heel normale werkdag.

via Instagram/trulynolen

Advertisement
Instagram/trulynolen

Instagram/trulynolen

Steven Gonzales had samen met een stagiair van hem dienst en stond op het punt de tuin van een klant te bekijken toen hij iets vreemds opmerkte. In een kuip vol water probeerde een grote vogel te ontsnappen. Wie weet hoe hij daar in was gevallen, feit is dat de vogel door de natte vleugels en het daaruit voortvloeiende grotere gewicht niet in staat was te vluchten en eruit te komen. Een vergelijkbare en bedreigde roofvogel zou misschien slecht reageren op de aanwezigheid van een mens, maar in dit geval was het anders.

Steven kwam onmiddellijk dichterbij en was verbaasd hem zo kalm te zien terwijl hij hem probeerde te vangen. "Hij werd niet onrustig, maar hij zorgde ervoor dat ik hem kon vangen. - zei de man - Hij begreep dat ik hem wilde helpen en hij vertrouwde me. Ik greep hem bij de poten en trok hem uit het water".

Advertisement
Instagram/trulynolen

Instagram/trulynolen

Er was een moment dat de vogel met zijn vleugels klapperde, maar daarna liet hij Steven voor hem zorgen. Hij had klaarblijkelijk een zesde zintuig en voelde dat die man er voor hem was en hem nooit kwaad zou doen. Een tijdlang week hij niet van de zijde van Steven: "Hij voelde zich ontspannen en beschermd naast me, hij wilde me niet verlaten." - zei onze hoofdpersoon. Dit alles werd gefilmd door Stevens assistent en gelukkig openbaar gemaakt.

Toen het dier gekalmeerd was en de angst voorbij was, nam Steven contact op met Cave Creek, een non-profitorganisatie die zich bezighoudt met dieren in nood. Zij zouden de verzorgers van de roofvogel zijn totdat hij volledig herstelde.

Instagram/trulynolen

Instagram/trulynolen

In de dagen die volgden, werd Steven steeds op de hoogte gehouden van de vorderingen van zijn gevederde vriend en kon hij hem ook een naam geven. "Ik noemde hem Lucena naar mijn dochter". Steven was altijd een enorme dierenliefhebber en had ook als vrijwilliger voor hun bescherming gewerkt, dus hij was niet bang om een ​​vogel te naderen die vaak intimiderend kan zijn.

Het is altijd leuk om soortgelijke verhalen te horen en te weten dat er leuke, mooie en ontroerende episodes in de wereld plaatsvinden, net als deze. De beelden in de video bewijzen het.

Advertisement