Moederchimpansee ziet haar baby 2 dagen na bevalling weer: ze kan de emotie niet bedwingen (+VIDEO)

Janine image
door Janine

26 November 2022

Moederchimpansee ziet haar baby 2 dagen na bevalling weer: ze kan de emotie niet bedwingen (+VIDEO)
Advertisement

Het moederinstinct speelt een essentiële rol bij het overleven van elke soort, die verschillende gewoonten cultiveert als het gaat om het beschermen van de jongen. Het is in ieder geval een fundamenteel karakter dat iedereen gemeen heeft, ook al staan ​​we elke keer weer versteld als we getuige zijn van spontane en intieme taferelen tussen moeder en kind. Een beetje zoals wat er gebeurde met de video van deze moederchimpansee die haar kleintje twee dagen na de bevalling weer ziet: haar reactie deed duizenden gebruikers smelten!

via Facebook / Sedgwick County Zoo

Advertisement

We’re lost in these eyes 😍 #kucheza

Pubblicato da Sedgwick County Zoo su Mercoledì 16 novembre 2022

De prachtige scène die het web rondgaat en waarin een moederchimpansee wordt afgebeeld die haar jong eindelijk weer omhelst, werd gefilmd in de Sedgwick Zoo in Kansas (VS). In de dierentuin beviel de chimpansee Mahale, een 28-jarig volwassen exemplaar, via een keizersnede vanwege een probleem tijdens de bevalling. Ondanks de complicaties die zich tijdens de geboorte voordeden, liepen noch de moeder, noch haar jong enige schade op. Alles ging goed, maar de kleine chimpansee - Kucheza genaamd - moest vanwege ademhalingsproblemen twee dagen bij zijn moeder wegblijven. Het jong moest ter observatie blijven en werd verzorgd door veterinaire experts, die hem goed behandelden. Twee dagen na de bevalling kon Mahale zich dus herenigen met haar kleintje: op zijn zachtst gezegd een ontroerende scène.

Advertisement

After almost 2 full days, Mahale and baby were reunited this morning! Mahale gave birth via emergency C-section after natural labor stopped progressing. Baby wasn’t breathing well on his own so he stayed in the hospital with the medical team until he could be reunited with mom. #kucheza

Pubblicato da Sedgwick County Zoo su Giovedì 17 novembre 2022

In de video is te zien hoe de moederchimpansee de kamer binnenkomt waar de artsen de kleine Kucheza in een blauwe deken hebben achtergelaten. Aanvankelijk lijkt de chimpansee niet door te hebben dat haar jong in die blauwe bundel zit, maar zodra ze hem ziet bewegen en een poot opsteekt, aarzelt ze niet: ze snelt naar hem toe om hem op te pakken en hem te aaien. Een ontroerende scène, met emotie becommentarieerd door honderden gebruikers. Aan de andere kant, hoe wreed moet het voor haar zijn geweest om haar pasgeborene niet te kunnen zien?

De vreugde om hem weer te omhelzen is echt tastbaar in de video, vind je niet? We zijn er zeker van dat ook jij ontroerd zult zijn als je ernaar kijkt!

Advertisement