Oudere man zorgt 2 weken voor de dieren van zijn buurman: "dankzij hen ben ik weer gaan leven en ben ik gelukkig"

Janine image
door Janine

29 April 2022

Oudere man zorgt 2 weken voor de dieren van zijn buurman: "dankzij hen ben ik weer gaan leven en ben ik gelukkig"
Advertisement

Naarmate je ouder wordt, verandert je dagelijks leven en heb je in veel gevallen niet meer de kracht om veel dingen te doen. Veel mensen trekken zich terug in zichzelf en hebben weinig contact met de buitenwereld, vooral als ze geen kinderen of naaste familieleden hebben om hen gezelschap te houden en op te vrolijken. Precies wat er gebeurde met de hoofdpersoon van dit verhaal.

Na onaangename gebeurtenissen in zijn leven bleef deze oude man alleen achter, vervreemd van alles en steeds verdrietiger. Tenminste totdat Smokey, Oreo en Jennifer in zijn leven kwamen. De 3 honden fleurden de heer Robert op en bezorgden hem gelukkige momenten, momenten dat hij al lang niet meer had beleefd. Laten we eens kijken hoe het ging.

via Reddit

Advertisement
Reddit/SnooCupcakes8607

Reddit/SnooCupcakes8607

Dankzij Reddit-gebruiker @SnooCupcakes8607 leerden we over het ontroerende verhaal waarin de bejaarde meneer Robert de hoofdrol speelt. Het verhaal ging viraal op het web, vooral vanwege de talloze ontvangen reacties. In de post zie je een foto van een bedankbriefje. De brief, geschreven door de oudere buurman van de gebruiker, heeft de volgende aanhef: "Goedemiddag. Deze brief verwijst naar de periode van uw vakantie, toen ik de gelegenheid had om op uw honden te passen. Ik wilde u bedanken voor het geven van deze mogelijkheid”. Over welke mogelijkheid heeft hij het?

Volgens de woorden van Robert was hij al enige tijd, en nadat zijn vader was overleden, volledig alleen. Zonder levenspartner en zonder kinderen of naaste verwanten raakte de oudere man meer en meer in zichzelf gekeerd, tot het punt waarop bijna alle contact met de buitenwereld was verbroken. Dit alles had alleen ruimte gelaten voor negatieve en droevige gedachten en het ging steeds slechter met hem, maar plotseling en gelukkig waren Smokey, Oreo en Jennifer daar om hem hoop te geven.

Advertisement
Wikimedia/jaocampoz - Not the actual photo

Wikimedia/jaocampoz - Not the actual photo

De buurman van meneer Robert, de ontvanger van deze formele brief, zou de oudere hebben gevraagd om tijdens zijn vakantie twee weken voor zijn dieren te zorgen. Een eenvoudig verzoek dat een grote rol speelde in Roberts leven. Die levendige en speelse dieren hebben de oudere man letterlijk uit zijn grot gehaald en gaven hem de kans om zijn leven weer in handen te nemen.

Volgens de afzender was het mooiste om na lange tijd het huis uit te gaan en in het gezelschap van de drie dieren lange wandelingen in het park te maken. "'s Morgens stond ik vroeg op en ging ik wandelen met uw honden. - schrijft Robert in de brief - Dat deed ik al jaren niet meer en telkens als ik een beetje verdrietig was, kwamen ze naar me toe en wreven langs mijn benen om me op te vrolijken. In het park ontmoette en praatte ik na een lange tijd weer met andere mensen en het was geweldig. Ik maakte eindelijk weer deel uit van de wereld."

Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Onmiddellijk na deze ervaring adopteerde Robert twee honden, ging met hen de deur uit om te wandelen en met anderen te praten en zich levend te voelen. "Misschien zullen mijn honden nu wat herrie maken, maar vergeef het ze", schreef hij grappend tegen zijn buurman.

De brief eindigt op een zeer beleefde en ontroerende manier: "U hebt me de kans gegeven om weer tot leven te komen, heel erg bedankt daarvoor. Robert. PS Ik denk dat het tijd is om uw tuin te maaien!". Op geestige en sympathieke toon sloot de oudere heer een op zijn zachtst gezegd ontroerende brief af. We kunnen ons alleen de emotie voorstellen die door hem en ook door de Reddit-gebruiker werd gevoeld toen hij zo'n aardig bedankje voor een heel klein gebaar las.

Dit toont iets belangrijks aan: er is maar heel weinig voor nodig om een ​​persoon gelukkig te maken, vooral een eenzame bejaarde, om zijn dag en zijn bestaan ​​te veranderen.

Advertisement