Als je me negeert, dan leer je me dat ik zonder jou kan

Janine image
door Janine

17 April 2019

Als je me negeert, dan leer je me dat ik zonder jou kan
Advertisement

Bij sentimentele vragen is er een oneindigheid aan mythen, regels die zijn uitgevonden door wie weet wie, handleidingen over verleiding, legendes en overtuigingen over hoe je je moet gedragen om meer succesvol te zijn met het zwakke geslacht. In de meeste gevallen volgen deze voorschriften het principe dat "zij die vluchten winnen in liefde", dat wil zeggen dat je laten begeren, negeren of zelfs de partner verwaarlozen, de sleutel is om haar in handen te hebben. In werkelijkheid kom je met de "kleine psychologie" niet echt ver.

Advertisement
maxpixel

maxpixel

Een van de “geboden” die door veel mannen wordt opgevolgd tegenover hun “veroveringen”, is zich achterna laten zitten of doen alsof het hen niet kan schelen denkende dat het een stimulans is om nieuwsgierigheid aan te wakkeren. Sommigen denken zelfs dat het slecht behandelen van vrouwen of vriendinnen hen nog gepassioneerder maakt.

De waarheid is heel anders, omdat deze "goedkope trucs" alleen effect kunnen hebben bij onervaren of bijzonder naïeve vrouwen. Tegenover een dergelijke houding neigt een echte vrouw zich af te wenden omdat ze weet wat ze wil en zeker niet onvolwassen is die alleen een spelletje wil spelen.

Een volwassen vrouw zoekt naar een concrete relatie, kijkt naar echte kwaliteiten, wil geliefd worden en in staat zijn om op dezelfde manier lief te hebben. Een volwassen relatie bestaat uit aandacht, uit individuen die elkaar tijd en ruimte toewijden zonder zichzelf te sparen en zonder te denken dat door de houding van “moeilijk te krijgen“ ze op de een of andere manier als overwinnaar uit de bus zullen komen.

Een andere fout is om te geloven dat we ons nooit volledig open zouden moeten stellen en mysterieus zouden moeten zijn om onze partner bij ons te houden. Vrouwen zijn dol op alles delen, ze besluiten bij degenen te blijven die erin slagen te laten zien wat ze zijn, zonder bedrog, maskers of uitvluchten.

Advertisement
maxpixel

maxpixel

Wie door blijft gaan met het dwaze advies van de een of andere “latin lover” riskeert in zijn voetstappen te treden en hetzelfde lot te ondergaan, oftewel, alleen te blijven.

Een serieuze en duurzame relatie heeft een solide basis nodig en er moet elke dag met oprechtheid aan worden gewerkt. Listen en sprookjes dienen alleen om zwakke persoonlijkheden te betoveren, of misschien vrouwen die accepteren het spel alleen te spelen omdat ze op hun beurt geen enkele interesse hebben in het verdiepen van de relatie.

Advertisement