Volgens de traditie kan de peetmoeder voor een kind als een tweede moeder zijn: dit zijn haar verplichtingen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Volgens de traditie kan de peetmoeder…
10 veel voorkomende symptomen die kunnen worden gekoppeld aan een hoog cholesterolgehalte Het vernederen van anderen maakt je niet sterker, maar ellendiger

Volgens de traditie kan de peetmoeder voor een kind als een tweede moeder zijn: dit zijn haar verplichtingen

Door Janine
3.006
Advertisement

De figuren van de peetmoeder en de peetvader hebben een enigszins andere waarde op basis van religie en cultuur van een volk of eensgezindheid. In de christelijke doctrine zijn dit in het algemeen mensen die de rol hebben van het ondersteunen en helpen van petekinderen door ouders te helpen bij hun opvoeding en ontwikkeling. In veel landen hebben deze taken echter een veel diepere waarde die veel verder gaat dan een eenvoudige rituele representatie.

foto: pxhere

Peetmoeder zijn voor een jongen of een meisje, betekent in het bijzonder als een tweede moeder zijn, iemand die echt aanwezig en relevant is in het dagelijks leven van het kind. De plichten van hulp en ondersteuning eindigen niet wanneer het petekind de volwassenheid bereiken, net zoals die van een normale ouder.

De peetmoeder moet daarom worden gekozen uit iemand waar absoluut respect en vertrouwen voor wordt gevoeld: een vriendin, een zus of de eigen moeder. Het moet iemand zijn die niet af en toe kado’s geeft of zo nu en dan een financiële bijdrage levert, maar die de verantwoordelijkheid van een referentiepunt op zich kan nemen, vooral als de moeder om welke reden dan ook afwezig is. Kortom, een tweede moeder, die het indien nodig kan overnemen en dezelfde waarden kan overbrengen.

Een peetmoeder is beter dan welke levensverzekering dan ook, absoluut te verkiezen boven het alternatief van een voogd of een andere vorm van hulp die nooit hetzelfde emotionele effect op het nageslacht zal hebben.

De co-moeder is en zal een extra hulp en een vangnet zijn als alles weg zou vallen. Zeer weinigen hebben het geluk in hun sociale omgeving een persoon te hebben aan wie ze zo'n kostbare en zware getuigenis kunnen doorgeven, maar degenen die deze zegen hebben ontvangen, hebben beslist een meer serene levensstijl.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt