Een oude vrouw verwelkomt een in de steek gelaten kind in haar huis: jaren later is hij van plan haar terug te betalen (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

29 Mei 2023

Een oude vrouw verwelkomt een in de steek gelaten kind in haar huis: jaren later is hij van plan haar terug te betalen (+ VIDEO)
Advertisement

Kinderen weten ons altijd op de meest uiteenlopende manieren te verbazen dankzij hun aangeboren nieuwsgierigheid en gevoeligheid: het is buitengewoon hoe ze erin slagen de emoties en behoeften van anderen te begrijpen. Ze zijn in staat om non-verbale signalen op te vangen die veel volwassenen misschien niet opmerken, en reageren empathisch, waarbij ze oprechte bezorgdheid tonen voor het welzijn van anderen, alsof ze zichzelf moeiteloos in hun schoenen zouden kunnen plaatsen.

Het is een eigenschap die we gewoonlijk associƫren met volwassenen, maar die sommige kleintjes met verrassende natuurlijkheid weten te laten zien. Het verhaal dat we je nu gaan vertellen is daar een duidelijk voorbeeld van.

via Inspiredstories

Advertisement

De kleine Ernesto is een kind dat dol is op zijn oma: achtergelaten toen hij in doeken lag, werd hij onmiddellijk verwelkomd door de vrouw. De twee woonden in een gevaarlijke buurt en verlangden naar een beter leven. Ze leefden in een hut die was gebouwd met gerecyclede materialen die op straat waren gevonden en hun huis was illegaal gebouwd op land dat niet van hen was. Ondanks hun moeilijke situatie knielde de oma van Ernesto elke dag neer om te bidden, op zoek naar de goddelijke aanwezigheid om wat geluk te krijgen.

Zich bewust van de enorme offers die zijn oma bracht om hem elke avond een warme maaltijd te garanderen, besloot de kleine Ernesto op een dag haar te helpen bloemen te verkopen: het kind werkte hard om genoeg te verdienen om te kunnen kopen wat hij nodig had om te studeren en arts worden.

Tijdens zijn straatverkopen trok Ernesto onlangs de aandacht van een maker van inhoud genaamd Aaron Murphy, die geïnteresseerd was in zijn verhaal. Samen bezochten ze het bescheiden huis van Ernesto, wat diepe indruk op Murphy maakte. Uiterst ontroerd besloot de influencer iets te doen voor Ernesto en zijn oma. Hij heeft een inzamelingsactie geopend om hen te helpen bij het vinden van fatsoenlijke huisvesting.

Advertisement

Murphy slaagde erin om $49.572 op te halen, waarmee hij zijn aanvankelijke doel van $45.000 overtrof. In totaal hebben 1.600 donateurs bijgedragen aan dit doel, en hun vrijgevigheid heeft het leven van Ernesto voor altijd veranderd.

Toen de donaties binnenstroomden, besloot Murphy Ernesto en zijn grootmoeder mee te nemen om te gaan winkelen, een ervaring die ze nog nooit eerder hadden gehad. Ze reisden aan boord van de luxe SUV van de president van El Salvador en bezochten warenhuizen, waar Ernesto vrijelijk zoveel boeken en speelgoed kon kiezen als hij wilde.

Na een lange tijd heeft Ernesto eindelijk de vreugde van het kind zijn herontdekt. Hij zag er gelukkig uit terwijl hij door de schappen snuffelde en speelgoed, boeken en schoolspullen voor zijn studie uitkoos. Vervolgens werd Ernesto verrast met een speciaal geschenk.

Ernesto sells flowers on the street to become a doctor one day

Ernesto sells flowers on the street to become a doctor one day. You won't believe what happens next šŸ„ŗšŸ˜¢

Pubblicato da Diply su GiovedƬ 17 febbraio 2022

Een tablet voor zijn studie. Zijn oma keek met verbazing naar de geschenken die ze ontving: "Ik had zoiets nooit kunnen betalen. Nu zal mijn kleine Ernesto eindelijk in staat zijn om de jeugd te hebben die hij verdient en zal hij zijn energie kunnen concentreren op zijn studies om zijn droom om dokter te worden! Dank aan alle geweldige mensen die ons hebben geholpen", zei ze in tranen.

Soms kan iemands kleine bijdrage echt een verschil maken in het leven van anderen.

Wat vind jij ervan?

Advertisement