5000 mensen staan urenlang in de regen om een 5-jarig kind te redden dat een transplantatie nodig heeft - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5000 mensen staan urenlang in de regen…
Koken ontspant ons en is goed voor onze geestelijke gezondheid, dat zegt de psychologie 6 regels om te leren alleen te zijn en niet van iemand afhankelijk te zijn, en toch gelukkig te zijn

5000 mensen staan urenlang in de regen om een 5-jarig kind te redden dat een transplantatie nodig heeft

Door Janine
3.579
Advertisement

Soms kan het grote hart van gewone mensen het beste tegengif zijn om het leven te redden van degenen die het nodig hebben, vooral als een heel lief 5-jarig kind waarbij plotseling T-cel lymfoblastische leukemie gediagnosticeerd is, hulp nodig heeft.

Sinds de ouders van Oscar Saxelby-Lee, in december 2018, de zeer zeldzame vorm van kanker bij de jongen ontdekten, hebben ze er onmiddellijk zoveel mogelijk mensen bij betrokken, die hen in het Engelse Worchester konden helpen.

via: NY Times
foto: Facebook

De zeldzame vorm van leukemie die bij Oscar werd gediagnosticeerd veroorzaakte de vrijlating van witte bloedcellen in zijn immuunsysteem en gaf het kind en zijn familie slechts drie maanden de tijd om een passende donor te vinden die Oscar een reddende stamceltransplantatie kon geven. Maar gelukkig nam de lagere school die door het kind werd bijgewoond meteen de ernstige situatie ter harte en organiseerde een campagne om de perfecte donor voor Oscar te vinden. Met de grootste verrassing van de organisatoren van het liefdadigheidsonderzoek stonden bijna 5000 mensen in de stromende regen in de rij om te kijken of hun stamcellen compatibel waren!

foto: Facebook

De organisatoren deden een openbare aankondiging en riepen iedereen op die tussen de 17 en 55 jaar oud was. Het verzoek om donorregistratie was een groot succes en daardoor heeft het gezin ongeveer $11.300 opgehaald om de kosten te dekken. Er waren ongeveer 200 vrijwilligers voor nodig om het werk te doen, zodat de eerste dag 1.800 donoren werden geregistreerd. De volgende dag was echter een echte verrassing: nog eens 3.000 geregistreerde donoren kwamen om het kind te helpen!

Hoewel de leukemie nog niet definitief is verslagen, is er een compatibele donor gevonden en kan de familie van Oscar deze ziekte nu bestrijden met minder stress, wetende dat er mogelijke overeenkomsten zijn tussen de cellen. Oscar is nu opgenomen in het Kinderziekenhuis in Birmingham en wacht op de eerste compatibiliteitstesten in de cellen van de wonderbaarlijke donor. Deze keer echter met een glimlach en meer hoop!

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt