Het huis staat in brand met het meisje nog binnen: de pitbull sleept haar uit bed en trekt haar aan haar luier mee naar buiten

Janine image
door Janine

22 April 2019

Het huis staat in brand met het meisje nog binnen: de pitbull sleept haar uit bed en trekt haar aan haar luier mee naar buiten
Advertisement

Honden zijn waarschijnlijk de beste vriend van de mens onder alle huisdieren; maar ondanks hun spreekwoordelijke loyaliteit en affectie die ze inspireren en overbrengen, worden zelfs in hun geval vaak onderscheidingen gemaakt, allereerst tussen rassen.

Met name pitbulls worden beschouwd als moeilijke honden, met een agressief temperament, en om deze reden worden ze niet aanbevolen, vooral voor kinderen. In werkelijkheid hebben pitbulls, net als alle andere honden, ook een gouden hart, zoals blijkt uit het verhaal van Sasha, die een held geworden is.

via KCRA News

Advertisement
Yahoo

Yahoo

Sasha is een jonge pitbull van slechts acht maanden, die in zijn korte leven al een grote reputatie heeft opgebouwd - in de hoop dat het die van zijn vrienden zal redden: in feite redde hij het leven van Masailah, een meisje van zeven maanden - praktisch een leeftijdsgenoot, maar vooral een vriendin. Sasha en de baby groeiden samen op, sliepen vaak in hetzelfde bed en gingen soms samen in bad.

Maar niemand zou ooit vermoeden hoe belangrijk deze vriendschap voor beiden zou zijn, tot die noodlottige avond.

Advertisement
KARE11

KARE11

Het was middernacht toen Chai, het baasje van Sasha en de moeder van het kind, werd gewekt door haar pitbull die hard op de deur krabde. Chai begreep niet meteen dat wat Sasha haar probeerde te communiceren van vitaal belang was, totdat ze besloot uit bed te komen: toen zag ze dat het huis ernaast in brand stond.

Chai rende meteen naar Masailah, maar toen ze haar kamer inliep, zag ze dat Sasha haar al was voorgegaan en de baby uit bed sleepte door haar aan de luier mee te trekken.

KCRA

KCRA

Chai slaagde erin haar familie te redden en 911 te bellen. De brandweermannen slaagden er toen in het vuur te doven en wisten veel van het gebouw te redden, maar niet het appartement van Chai, dat volledig verwoest was; want nu wonen Chai en haar familie in het huis van een van de buren, maar het belangrijkste is dat ze allemaal veilig zijn - ook dankzij Sasha, zoals Chai in deze video vertelt.

Het maakt niet uit van welk ras je hond is, maar hoe het wordt behandeld: als je ervan houdt als een volwaardig lid van het gezin, kun je er zeker van zijn dat deze genegenheid wederzijds zal zijn op manieren die je je niet eens kunt voorstellen - en die je leven zou kunnen redden.

Advertisement