De actrice van Gone with the Wind, Olivia de Havilland, is 102 jaar geworden: dit is ze in al haar schoonheid

Janine image
door Janine

24 April 2019

De actrice van Gone with the Wind, Olivia de Havilland, is 102 jaar geworden: dit is ze in al haar schoonheid
Advertisement

In meer dan 120 jaar heeft de filmgeschiedenis meesterwerken opgeleverd die tot de collectieve verbeelding horen en onvergetelijke momenten zijn geweest, waarvan één zonder twijfel het mythische "Gone with the wind" is. Van alle hoofdrolspelers die deel uitmaakten van de cast, is de enige die nog leeft in 2019 Olivia de Havilland, de onvergetelijke "Melania Hamilton". Op de leeftijd van 102 is de populaire actrice nog steeds prachtig.

Advertisement

"[Gone with the Wind] will go on forever, and how thrilling that is. It has this universal life, this continuing life....

Pubblicato da Olivia de Havilland su Lunedì 8 gennaio 2018

Tijdens haar carrière won Havilland twee Oscars, één in 1947 voor “To each his own” en één in 1950 voor "The Heiress". Het is een van de weinige bestaande getuigen van de gouden eeuw van Hollywood, de periode van de kolossen, toen acteurs en actrices niet alleen beroemde mensen, maar echte iconen waren. De diva met het uitzonderlijk talent heeft het zich aan niets laten ontbreken, inclusief de historische rivaliteit met haar zus, Joan Fontaine, allebei op het hoogste niveau toen ze beiden de Oscar-nominatie voor beste actrice in 1942 kregen. Die specifieke editie werd gewonnen door Joan voor haar optreden in de film “Suspicion”.

Onder professionele en persoonlijke prestaties, drama's en vreugden, heeft Olivia de eeuw gepasseerd door haar 101e verjaardag te vieren met een speciaal geschenk, de eer van Dame in de Orde van het Britse Rijk, gegeven door de koningin zelf. Ze woont nu in Frankrijk en ondanks haar jaren heeft haar uiterlijk niets aan charme en charisma verloren. Kijkend naar haar foto's als jonge vrouw en degenen die haar nu als oud afschilderen, kan men niet anders dan dezelfde lieve trekken herkennen die haar altijd hebben onderscheiden, en haar praktisch identiek gebleven blik.

Advertisement

Just a quick reminder that this is an unofficial Facebook page and Dame Olivia de Havilland does not receive or read any messages that are sent privately to our inbox. Thanks! :)

Pubblicato da Olivia de Havilland su Sabato 6 gennaio 2018

Olivia de Havilland heeft bijgedragen aan het schrijven van belangrijke pagina's in de geschiedenis van de film, met personages die onsterfelijk blijven in die droomachtige en fantastische werkelijkheid die het grote scherm is. Die wereld bestaat misschien niet meer, maar het is nog steeds mogelijk om haar emoties opnieuw te beleven door de onuitwisbare beelden van de vele kunstwerken op film terug te kijken.

Gone with the Wind - David O. Selznick

Gone with the Wind - David O. Selznick

Haar grote erfenis is het erfgoed van iedereen, een schat aan sensaties en herinneringen waar elke generatie van kan genieten. Kijkers van alle leeftijden kunnen zo tijdloze herinneringen in zich opnemen en de enige echte manier om te “dagdromen” delen.

Advertisement