Het wordt vaak onderschat, maar het is een van de meest verrassende vruchten: hier zijn alle voordelen van de aardbeiboom - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het wordt vaak onderschat, maar het…
Het eten van chocolade stimuleert de cognitieve vermogens en het geheugen, dat beweert een onderzoek! Voel je je terneergeslagen vanwege zorgen? Er is een manier om het te verlichten, en het is makkelijker dan je denkt

Het wordt vaak onderschat, maar het is een van de meest verrassende vruchten: hier zijn alle voordelen van de aardbeiboom

2.023
Advertisement

Een van de meest onderschatte vruchten van onze eetgewoonte zijn de merkwaardige aardbeibomen, behorend tot dezelfde aardbeienfamilie, maar met uitzonderlijke heilzame en voedende eigenschappen; vaak genegeerd in vergelijking met zijn soortgelijke, wordt de arbutus (Arbutus unedo) ook wel "albatros" genoemd en is een van de meest voorkomende vruchten van de westelijke Middellandse Zee en de zuidelijke kusten van Ierland. Bovendien wordt de aardbeiboom op grote schaal gebruikt als decoratie in onze huizen dankzij de prachtige kleuren die het produceert: het rood van het fruit, het wit van de bloemen en het groen van de bladeren. Maar de aardbeiboom is veel meer.

NB: het advies dat we je geven, kan NOOIT de mening van een arts of de farmacologische behandelingen die een arts je kan voorschrijven voor een specifieke ziekte, vervangen.

via: Wikipedia

Door de meeste mensen genegeerd, is de vrucht van de arbutus unedo heel gezond. Dit zijn de geweldige voordelen:

  • Het reinigt de nieren: de arbutus heeft een sterk desinfecterend effect en daarom is het in staat om de nieren te reinigen en enkele pathologieën van het urinewegstelsel te behandelen, zoals blaasontsteking en onsteking aan de urinebuis.
  • De aardbeiboom is een antioxidant: rijk aan vitamine C, beschermt dit specifieke fruit ons lichaam en verwijdert cellulaire veroudering.
  • Het helpt het functioneren van het hart: de aardbeiboom is ook rijk aan flavonoïden, stoffen die de bloedsomloop verbeteren en het risico op hart- en vaatziekten verminderen.
  • Het bestrijdt diarree: door het zeer krachtige stoppende effect kan de aardbeiboom helpen om de verschijnselen van diarree te bestrijden en de normale functies van de beschadigde darmflora te herstellen.

Een nogal behoorlijke lijst van weldadige en gezonde krachten, die alleen maar bevestigt hoe de aardbeiboom een van de meest voorkomende vruchten is van het mediterrane struikgewas, een van de meest ondergewaardeerde maar verreweg de meest krachtige voor onze gezondheid!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt