Vrijwilligers vinden 4 honden onder de teer, maar ze begrijpen dat ze nog te redden zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vrijwilligers vinden 4 honden onder…
Een 13-jarig meisje wordt gepest omdat ze afval verzamelt in haar stad: nu is ze een model voor de hele wereld 11 ongezonde acties die een sterke vrouw nooit zou doen

Vrijwilligers vinden 4 honden onder de teer, maar ze begrijpen dat ze nog te redden zijn

Door Janine
2.483
Advertisement

Vaak wordt het epitheton "beest" gebruikt om individuen te beschrijven met specifieke wreedheid en boosaardigheid. Hetzelfde gebeurt in de tegenovergestelde richting voor het woord "mensheid". Dit zelfstandig naamwoord identificeert niet alleen de soort, maar bevat ook de meest nobele en positieve eigenschappen van diegenen die in theorie gaven als intelligentie en geweten zouden moeten bezitten. In werkelijkheid echter, zou geen enkel beest in staat zijn tot handelingen van ongegronde wreedheid zoals het geval is voor menselijke wezens.

NB: in het artikel zijn geen bloederige afbeeldingen, maar de meer gevoelige mensen zouden ze te heftig kunnen vinden.

via: Daily Mail
foto: Paws2Rescue

Een gebeurtenis in het bijzonder ging het web over vanwege zijn bijzondere wreedheid. De Sky Foundation for Animal Rights slaagde erin 4 pups te redden die met teer waren overgoten en in de brandende zon waren achtergelaten.

De honden werden in kritieke toestand gevonden, maar gelukkig, dankzij de competentie en de liefdevolle zorg van de dierenartsen, hebben ze het overleefd. Nu gaat het goed met ze en zijn ze geadopteerd door goede mensen die hen een huis en een nieuwe familie hebben gegeven.

foto: Facebook

De berichtgeving van het gebeurde in Roemenië is de treurige getuigenis van wat we hierboven beschreven. In dit land is het fenomeen van mishandeling van honden en katten helaas nog steeds zeer frequent, het kan zelfs gezegd worden dat er een verontrustende toename is. De lokale autoriteiten doen weinig en tonen geen speciale interesse in het bestrijden van deze plaag, die vooral afhankelijk is van vrijwilligerswerk of liefdadigheidsinstellingen die in dit gebied opereren.

De Roemeense politie neemt dergelijke daden van kwaad niet serieus tegenover onschuldige en weerloze schepselen. Er zijn zoveel zwerfhonden dat het niet kan worden beheerd met de beschikbare middelen. Bovendien kunnen agenten vanwege de hoge criminaliteit niet de weinig beschikbare tijd gebruiken om vergelijkbare gevallen te onderzoeken.

Advertisement
foto: Facebook

De kwestie is echter alarmerend, zoals sommige opvangcentra zoals die van Bacau en Boekarest, waar honden slechts 2 weken worden gehouden voordat ze worden afgemaakt. De hoop is dat er politieke oplossingen zullen worden gevonden om deze vreselijke barbaarsheid te stoppen en dat de mens zal veranderen. Onze hulpeloze viervoetige vrienden verdienen dit zinloze geweld niet.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt