Veel vrouwen kiezen ervoor zich op te maken voordat ze gaan bevallen, maar niet iedereen deelt deze trend - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Veel vrouwen kiezen ervoor zich op te…
Hij vindt puppy's die in een doos zijn achtergelaten en neemt ze mee naar huis: hun transformatie is wonderbaarlijk Dit meisje ontwierp, naaide en schilderde haar prachtige dansjurk voor de doploma-uitreiking

Veel vrouwen kiezen ervoor zich op te maken voordat ze gaan bevallen, maar niet iedereen deelt deze trend

Door Janine
5.042
Advertisement

De bevalling is een pijnlijk, intens moment van emotie, uitputting… en vanaf nu ook glamoureus! Het is namelijk een trend om niet alleen psychologisch klaar, maar ook esthetisch voor de verloskamer te zijn. Het lijkt absurd om te veel belang te hechten aan iemands fysieke verschijning tijdens zo’n unieke gebeurtenis als een bevalling, maar een onderzoek uitgevoerd door een cosmetisch merk laat zien dat er veel vrouwen zijn die de meest gevarieerde esthetische behandelingen ondergaan om op de dag van de bevalling in perfecte vorm te verschijnen.

De passie voor make-up, zelfs tijdens de bevalling.

foto: alexisjayda

Veel vrouwen die op het punt staan te bevallen, kiezen ervoor om hun uiterlijk tot in het kleinste detail te verzorgen.

foto: 143diana
Advertisement

Een bekend Brits cosmeticamerk heeft een onderzoek uitgevoerd naar welke behandelingen vrouwen kiezen vlak voor de bevalling.

Uit het onderzoek bleek dat:

  • 64% van de vrouwen tussen 18 en 31 jaar een schoonheidsbehandeling ondergaat kort voor de bevalling
  • 65% zich laat harsen
  • 54% een manicure
  • 43% een pedicure
  • 37% een bruiningssessie
  • 32% kiest voor een behandeling bij de kapper.

Dezelfde vrouwen die deelnamen aan het onderzoek onthulden ook waarom ze ervoor kozen om schoonheidsbehandelingen te ondergaan.

  • 31% van de vrouwen zei dat ze er op foto's goed uit wilde zien
  • 26% om een goede indruk te maken voor bezoekers
  • 22% om er niet ziek of moe uit te zien.
foto: glamandgab

Kortom, steeds meer ziekenhuizen verwelkomen vrouwen die, naast het koffertje met babyspulletjes, de verloskamer bereiken, vergezeld van hun make-up tasje.

Voor een aantal vrouwen die bevallen is er echter geen fundamentele esthetische reden: het feit dat je jezelf leent voor een actie die je plezier bezorgt, zou een manier zijn om je af te leiden van de pijn van de bevalling en de bevalling kalmer tegemoet treedt.

foto: briannaoden

Het zou opnieuw de sociale media zijn die deze trend is begonnen: veel influencers en bloggers hebben besloten om het moment van geboorte te delen met hun gebruikers en vandaar de noodzaak om zich op te maken.

foto: briannaoden

Voor veel mensen is dit overdreven: het moment van de bevalling is een onherhaalbare gebeurtenis in het leven van een vrouw en zich focussen op wat anderen van je denken, is gewoon niet nodig. Veel mensen suggereren een gebrek aan ernst van de nieuwe moeder tegenover haar ongeboren kind.

foto: briannaoden

Overvloedige make-up op het gezicht wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap, en nog minder tijdens de bevalling: de lijst met producten die de normale loop van de zwangerschap min of meer kunnen veranderen, is erg lang.

Een nogal twijfelachtige mode, maar ook buitensporig: kun je op de een of andere manier de “vaardigheid” van een moeder beoordelen die aandacht schenkt aan haar fysieke verschijning tijdens de bevalling?

Tags: VrouwenAbsurdMake-up
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt