Tv-presentatrice wordt ontslagen omdat ze grijze haren heeft

Janine image
door Janine

28 April 2023

Tv-presentatrice wordt ontslagen omdat ze grijze haren heeft
Advertisement

Sommige carrières zijn "delicater" dan andere: het kan moeilijker zijn om "door te breken" in een bepaalde sector, bijvoorbeeld de televisie, of het kan erg moeilijk zijn om opgemerkt te worden en voetballer te worden. "Speciale" beroepen, om het zo te zeggen, die andere "regels" hebben dan die banen die we als meer "standaard" kunnen definiëren, zoals die op kantoor of in ieder geval gereguleerd door een bepaald aantal wekelijkse werkuren.

In feite zijn deze beroepen meer "vrij" en hun carrières kunnen ook sterk variëren: een model of een voetballer zal onvermijdelijk eerder met pensioen gaan dan een werknemer of een caissière. Maar de hoofdpersoon van dit verhaal, een bekend gezicht op de buitenlandse televisie, zag zichzelf om heel andere redenen afstand nemen van haar “ongewone” beroep.

via Latimes

Advertisement
Lisa Laflamme/ Facebook

Lisa Laflamme/ Facebook

Lisa LaFlamme is een presentatrice van de Canadese zender CTVNews, of beter gezegd, was. Ze werd namelijk ontslagen vanwege haar haar dat in de loop der jaren grijs werd.

De vrouw was een bekend gezicht in het land en was jarenlang de belangrijkste presentatrice van dat televisiestation. Ondanks de buitengewone resultaten, aangetoond door de grote populariteit van haar publiek, werd Lisa "verwijderd": "een financiële beslissing ingegeven door de verandering in gewoonten van kijkers", aldus het moederbedrijf.

Toch klopt er iets niet. Er deden namelijk interne geruchten de ronde die duidelijk verwezen naar het uiterlijk van de vrouw.

Advertisement
Lisa Laflamme/ Instagram/ Screenshot

Lisa Laflamme/ Instagram/ Screenshot

"Lisa's haar is helemaal grijs geworden", zou een topman van de omroep naar verluidt hebben geroepen. Vervolgens werd het onderwerp tijdens een van haar werkdagen onthuld: er waren problemen met de verlichting van haar figuur in de studio, juist vanwege haar haar dat een "paars" licht terugkaatste wanneer het werd gericht en "geraakt" door de verschillende lampen van de set.

Lisa werd ontslagen, twee jaar voordat haar arbeidscontract afliep.

Het nieuws baarde veel opzien en andere journalisten, zoals Céline Galipeau, vertelden: "Hoe kan een vrouw met ervaring zoals zij zo worden behandeld in de 21e eeuw, die al jaren publieksrecords vestigt met het meest bekeken nieuws in land? Je kunt op het scherm ouder worden, daar zou geen probleem mee moeten zijn! We zouden een uitdaging moeten aangaan: alle presentatrices, ongeacht hun leeftijd, zouden een grijze pruik moeten dragen naar het werk, ook al is het maar voor een dag, ter ondersteuning van Lisa LaFlamme. Ik lanceer deze uitdaging".

Vrouw zijn blijkt eens te meer moeilijker dan het zou moeten zijn: we zien en waarderen veel presentatoren met grijs haar, waarom kan dat voor een persoon van een ander geslacht niet hetzelfde zijn?!

Advertisement