Op haar tiende ontvangt ze een schildpad als kado: 56 jaar later zijn ze nog steeds onafscheidelijk - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Op haar tiende ontvangt ze een schildpad…
Na jarenlang opgesloten in een kooi te hebben geleefd, blijft deze kat zijn nieuwe Een man brengt 25 jaar door in een grot en verandert deze in een magische omgeving vol decoraties

Op haar tiende ontvangt ze een schildpad als kado: 56 jaar later zijn ze nog steeds onafscheidelijk

15 Mei 2019 • Door Janine
5.419
Advertisement

Degene die er één of meer bezit, weet heel goed dat huisdieren volledig deel uitmaken van het gezin: we kennen hun karakter, hun dagelijkse gewoonten en we zorgen elke dag voor ze, wetende dat we kunnen rekenen op hun onvoorwaardelijke genegenheid.

Dit is de reden waarom hun verlies een zware slag betekent, hoewel we er op de een of andere manier op voorbereid zijn vanaf het moment dat we ze adopteren, gezien hun korte leven in vergelijking met de onze.

Uiteraard zijn er verrassende uitzonderingen en Jeanna Smith is een van hen; of liever, haar schildpad George, 56.

foto: KARE 11

De vriendschap tussen Jeanna en George begon toen haar vader haar voor haar tiende verjaardag een schildpad gaf, wetende dat haar dochter van deze dieren hield: Jeanna adopteerde tot die tijd namelijk elke zomer een schildpad en liet het in de herfst op het platteland los.

foto: KARE 11

Met dit geschenk wilden de ouders bovendien dat Jeanna, door voor het schildpad te zorgen, zou leren om de verantwoordelijkheid van een ander levend wezen op zich te nemen. Maar desondanks kon niemand denken hoe sterk de band tussen de twee zou worden.

Advertisement
foto: KARE 11

Het was 1962 en sindsdien waren Jeanna en George praktisch altijd samen: als meisje zette Jeanna het schildpad in een mandje op haar fiets en nam hem mee op vakantie, waar ze ook heen ging. Dus al snel raakten zelfs haar familie en vrienden gehecht aan George, die zich laat verwennen, met aardbeien en kiwi die hem elke kerst onder de boom wachtten, en bijpassende maskers voor hem en Jeanna met Halloween.

foto: KARE 11

Toen ze ouder werd nam Jeanna George mee naar de universiteit, ondanks de regels van de slaapzaal die de introductie van huisdieren verbieden - maar George was onmiddellijk in staat om de sympathieën van de andere studenten te winnen, die nooit het geheim van Jeanna hebben verraden.

Toen Jeanna haar toekomstige echtgenoot, Kirby, ontmoette, kon ook hij de charme van George niet weerstaan, en hij was blij dat hij deel uitmaakte van het gezin dat ze wilden samenstellen; zo groeiden ook de kinderen van Jeanna en Kirby op in het gezelschap van het schildpad.

foto: KARE 11

Nu Jeanna 60 jaar is geworden, blijft George aan haar zijde, ook al is hij een paar keer in de tuin van de buren geweest. Gemiddeld is de levensduur van een schildpad zoals George tussen de 40 en 60 jaar, maar in gevangenschap kan deze oplopen tot 100: daarom gelooft Jeanna dat George haar kan overleven en heeft ze al in haar testament gezet dat hij wordt toevertrouwd aan haar dochter.

Een echt zeldzame vriendschap, die erin slaagde de grenzen van de kindertijd te overschrijden en Jeanna tot op hoge leeftijd te begeleiden. Bekijk de video en vertel: hoeveel vriendschappen kunnen zich meten aan een vergelijkbare duur?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt