Anderhalf jaar na het verliezen van haar been, verbaast dit kleine meisje de artsen door een danswedstrijd te winnen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Anderhalf jaar na het verliezen van…
In dit ziekenhuis kunnen patiënten genieten van een ijsje dat is gemaakt om de effecten van chemotherapie te verzachten Na jarenlang opgesloten in een kooi te hebben geleefd, blijft deze kat zijn nieuwe

Anderhalf jaar na het verliezen van haar been, verbaast dit kleine meisje de artsen door een danswedstrijd te winnen

Door Janine
2.227
Advertisement

Het leven onderwerpt ons allemaal aan moeilijke beproevingen, tot het punt dat het lijkt of we van de ene naar de andere kant worden gegooid, en we niet langer meer de kracht hebben om op te staan, maar zelfs niet het vermogen om onszelf te herkennen.

Het is door die momenten te overwinnen, dat we ons meer bewust worden van onszelf en waar we toe in staat zijn, een energie verwerven die ons boven anderen kan doen schitteren - precies wat er gebeurde met Tessa Pluma, die in staat was om haar ernstige handicap dankzij haar enorme talent te overwinnen.

foto: CBS

Tessa werd geboren met de gave van de dans: op haar vijfde was ze al in staat om volwassen danstechnieken uit te voeren, waarmee ze de eerste overwinningen van wedstrijden mee naar huis had weten te brengen. Haar ware passie, die echter op brute wijze op de proef werd gesteld, toen ze nog heel jong was.

foto: CBS

Op 6-jarige leeftijd werd Tessa ernstig ziek: haar ouders dachten aanvankelijk aan een flinke griep, maar het bleek een potentieel dodelijk virus te zijn.

Advertisement
foto: CBS

Binnen 15 uur na de eerste symptomen verspreidde het zich en veroorzaakte een infectie aan de hele linkerkant van het lichaam: in het ziekenhuis zeiden de artsen dat het meisje slechts 20% kans had om te overleven en dat het nodig was om haar linkerbeen boven de knie te amputeren.

Wanhopig stemden de ouders ermee in, in de hoop het leven van hun geliefde dochter te redden.

foto: CBS

Na twee maanden ziekenhuisopname, tussen huidtransplantaties en andere infectiebehandelingen, slaagde Tessa erin het kwaad dat haar had getroffen te verslaan; ze was echter doodsbang dat ze nooit meer zou kunnen dansen. Toch liet ze zich niet meeslepen door angst, maar ze slaagde zich er doorheen en concentreerde al haar kracht en vastberadenheid in het doel om weer te gaan dansen.

Zo probeerde ze eerst met haar prothetische been te leren lopen, daarna hervatte ze het dansen en turnen met de hulp van een persoonlijke instructeur.

foto: Facebook

Dankzij haar innerlijke kracht en toewijding, begon Tessa, anderhalf jaar nadat ze haar been verloor, opnieuw deel te nemen aan wedstrijden en won er één - zoals de video's van haar onderneming tonen.

Bovenal is ze nu niet langer bang voor haar situatie, omdat ze weet dat ze ondanks de prothese alles kan doen waar ze van houdt, door nooit op te geven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt