Knoflook alcohol: hoe krijg je dit krachtige insecticide, ecologisch en goedkoop - BekijkDezeVideo.nl
x
Knoflook alcohol: hoe krijg je dit krachtige…
De 7 meest voorkomende oorzaken van gevoelloosheid in de handen, die niet onopgemerkt mogen blijven Een moeder publiceert de “recensies” over haar dochter met het syndroom van Down, en haar woorden ontroeren de wereld

Knoflook alcohol: hoe krijg je dit krachtige insecticide, ecologisch en goedkoop

14 Mei 2019 • Door Janine
4.013
Advertisement

Elke dag worden verschillende producten gebruikt om kleding en borden schoon te maken, om meubels, oppervlakken en voorwerpen schoon te maken, om maar te zwijgen over persoonlijke hygiëne en cosmetica. Zonder het te beseffen, geeft elk persoon zijn of haar kleine bijdrage om het milieu te vervuilen, terwijl er in plaats daarvan even effectieve natuurlijke remedies zijn. In dit geval praten we over insecticiden en hier is hoe we een uiterst krachtige maar 100% biologische kunnen bereiden.


Vooral in de zomer zijn balkons en tuinen het mikpunt van vervelende insecten zoals vliegen en muggen, maar ook van plantenplagen zoals schaalinsecten en bladluizen. Om je moestuin of potplanten te beschermen, is de eenvoudigste strategie om industriële producten te kopen. Deze oplossingen zijn snel en functioneel, maar niet zonder gevolgen, omdat het chemische stoffen zijn die schadelijk zijn voor zowel het ecosysteem als de gezondheid van de mens zelf.

We mogen niet vergeten dat kinderen en huisdieren ook in de moestuin kunnen spelen. Het is daarom raadzaam om niet in contact te komen met stoffen die ook giftig kunnen zijn. Bovendien kunnen deze chemische stoffen zich door de lucht verspreiden en zelfs binnen de woonomgeving terechtkomen. Dit zijn gevaren waar bijna niemand aan denkt, maar die op de lange termijn echt schadelijk kunnen zijn voor het welzijn. Het alternatief is zowel ecologisch als voordelig. De formule op basis van knoflook maakt het mogelijk om de schadelijke micro-organismen voor bloemen en plantensoorten weg te houden, en werkt ook als een uitstekend afweermiddel. Dit zijn de zeer eenvoudige stappen om het thuis voor te bereiden.

foto: Pixabay

Ingrediënten

  • 5 teentjes knoflook voor elke halve liter oplossing
  • Witte alcohol van 70° of 90°
  • Een druppel ecologisch afwasmiddel
  • Het is belangrijk om te onthouden dat het mengsel uit 50% water en 50% alcohol bestaat

Bereiding

Snijd de knoflookteentjes en plaats ze in een bak met toevoeging van de alcohol. Laat het een hele dag staan en voeg water en afwasmiddel toe. Meng alles goed en giet het mengsel in een fles met een verstuiver. Het verkregen product duurt meerdere dagen, kan ook buiten de koelkast op een donkere plek worden bewaard. Het is raadzaam om het insecticide op bladeren en stengels te spuiten.

Advertisement

Kortom, een snelle oplossing, gemakkelijk te bereiden en vooral zonder impact op het ons omringende milieu ter voorbereiding op het zomerseizoen. Makkelijk, toch?

foto: Wikiphoto
Tags: NuttigTuinierenGreen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt