Werkende moeders, stop met die schuldgevoelens! Je kinderen zullen gelukkige volwassenen zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Werkende moeders, stop met die schuldgevoelens!…
Je moet nooit het ene kind met het andere vergelijken: elk van hen is uniek Sterke vrouwen trekken vaak onvolwassen mannen aan: hier zijn 6 redenen waarom dit gebeurt

Werkende moeders, stop met die schuldgevoelens! Je kinderen zullen gelukkige volwassenen zijn

Door Janine
1.071
Advertisement

Het traditionele gezinsleven van de vader die 's ochtends naar kantoor gaat en de moeder die thuis blijft om voor de kinderen en het huis te zorgen is een erfenis die nog steeds weerstand biedt, maar dat geleidelijk aan het verdwijnen is. Een kwestie van gendergelijkheid, maar vooral van financiële behoeften, om nog maar te zwijgen over gescheiden ouders met kinderen, zodat vrouwen, afgezien van alimentatie, noodzakelijkerwijs zelfstandig en zelfvoorzienend moeten zijn.

foto: Facebook

Ook nu wordt nog verondersteld dat kinderen van wie de moeder werkt minder aandacht en genegenheid krijgen omdat ze minder tijd met hen doorbrengen en daarom niet goed worden verzorgd. Een wetenschappelijk onderzoek ontkent dit echter, ze beweren dat kinderen van vrouwen met een baan niet alleen even gelukkig zijn als al hun leeftijdsgenoten, maar ook meer kans hebben om gezonde volwassenen te worden.

De betreffende studie werd uitgevoerd door Kathleen McGinn, docente aan de Harvard Business School, die een in 2015 gestart onderzoek coördineerde naar een steekproef van meer dan 100 duizend mannen en vrouwen in meer dan 29 landen over de hele wereld. Uit de meest interessante gegevens bleek dat met name meisjes met werkende moeders geneigd zijn betere carrièrevooruitzichten te ontwikkelen en gemiddeld hogere lonen hebben.

Bovendien toonden kinderen die waren opgevoed met beide werkende ouders, minder de neiging om genderstereotypen te hebben in de loop van hun sociale en professionele leven. Alsof om te zeggen dat het leren van gelijkheid, delen, respecteren en samenwerken heeft geholpen om betere individuen te worden.

Alsof dat nog niet genoeg was, onthulde het onderzoek ook een ander uiterst bemoedigend aspect, maar dit keer had het betrekking op de mannelijke tegenhanger van het paar. In feite hebben mannen met een werkende vrouw zich gevoeliger getoond voor de behoeften van hun wederhelft, ze leren meer attent te zijn en aanwezig te zijn in kleine en grote gezinsplichten.

Het beheer van de taakverdeling en ook de rol van gids voor de kinderen wordt dus eerlijker verdeeld, waarbij de vader en moeder allebei protagonisten zijn in het opvoeden en opgroeien van de kinderen. De voordelen worden automatisch weerspiegeld in dezelfde relatie tussen de echtgenoten, met meer begrip en samenwerking. Een reeks voordelen die voor elk gezinslid alleen maar goed kunnen doen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt