Alleenstaande vrouw bevalt op 50-jarige leeftijd van eerste kind ondanks kritiek van familie

Janine

08 Januari 2023

Alleenstaande vrouw bevalt op 50-jarige leeftijd van eerste kind ondanks kritiek van familie
Advertisement

Veel vrouwen dromen ervan om moeder te worden, maar helaas maakt het hectische leven van onze tijd het niet gemakkelijk om een ​​soulmate te vinden of voldoende tijd aan het ouderschap te besteden. Dus toen ze haar 50e jaar naderde, besefte Kelly Clarke, uit Crawley, Sussex, Engeland, dat ze een topcarrière in de reisindustrie had gehad terwijl haar vriendinnen een gezin stichtten. Hoewel ze altijd al moeder had willen worden, had ze de juiste persoon niet ontmoet, dus besloot Kelly andere wegen naar het ouderschap te verkennen. Ze vloog naar Athene om een ​​IVF-behandeling te ondergaan.

via DailyMail

Advertisement

De zwangerschapstest gaf 12 dagen na de behandeling een positief resultaat. Bij het nieuws van een baby op komst, uitte haar familie veel verbijstering: ze was alleenstaand, ze was zeker geen twintig meer en het zou moeilijk zijn geweest om alleen een kind op te voeden, maar Kelly zei dat ze nooit spijt heeft gehad van deze keuze: " Ze maakten zich zorgen om mij en de implicaties van een donor”, legde ze uit. Haar dochter, Lyla Rae Clarke, werd geboren in maart 2021 en woog 3,5 kg. "Vanaf de eerste dag dat ze werd geboren, veranderde ook mijn familie van gedachten", aldus Kelly.

"Ze zijn nu ongelooflijk ondersteunend en kunnen geen betere familie voor haar zijn. Ik weet niet wat ik zonder hen zou moeten doen. Ze heeft twee geweldige neven die dol op haar zijn en die ze aanbidt, een geweldige tante en grootouders, dus wat mij betreft is ze heel geliefd." Nadat Lyla was geboren, nam Kelly ontslag als manager van de North Terminal op Gatwick Airport omdat het niet paste bij haar nieuwe behoeften als moeder, en dus liet ze zich omscholen tot zwemlerares.

Een ander voordeel van een alleenstaande ouder van boven de 50 zijn, is volgens Kelly dat ze Lyla Rae op haar eigen manier kan opvoeden. "Ik ben blij dat ik niet co-ouder ben, omdat ik haar naar eigen inzicht kan opvoeden en ik hoef het met niemand oneens te zijn of een partner te hebben die het tegenovergestelde doet van wat ik doe als ik er niet ben. Bovendien kan ik al mijn tijd met haar doorbrengen”, merkte ze op.

Wat betreft haar besluit om haar dochter te krijgen, legde Kelly uit dat ze haar dochter de waarheid wil vertellen: "Als ze oud genoeg is om de situatie te begrijpen, zal ik haar alles uitleggen. Ik zal eerlijk en waarheidsgetrouw zijn en ze zal weten dat alles in orde is". Hoewel ze gelooft dat ze het juiste moment heeft uitgekozen om ouder te worden, gaf de nieuwe moeder toe dat ze soms denkt een ​​"oudere" moeder te zijn.

"Ik realiseerde me dat ik over 20 jaar, als zij 22 is, 72 zal zijn. Nu denk ik aan langetermijnoplossingen, zoals levensverzekeringen en erfenis, die er voorheen niet waren. Maar ik heb niet veel meer te betalen aan de hypotheek en als ik eenmaal gesetteld ben, zal het huis van haar zijn. Eén ding is zeker: Lyla zal weten dat ze geliefd is en hoeveel ik naar haar verlangde, ze zal weten hoeveel ik heb gedaan om haar in mijn wereld te brengen", verklaarde ze.

Veel geluk voor dit prachtige gezin!

Advertisement