"Ik kreeg een dochter toen ik 17 was en iedereen vertelde me dat ik er niet klaar voor was: ze hadden het mis"

Janine image
door Janine

13 Februari 2023

"Ik kreeg een dochter toen ik 17 was en iedereen vertelde me dat ik er niet klaar voor was: ze hadden het mis"
Advertisement

De komst van een kind is ongetwijfeld een gelukkige gebeurtenis, maar de zwangerschap, de geboorte en alle stadia van zijn groei zijn zeker een wervelwind van emoties voor de baby en vooral voor de ouders. Om deze reden is er meestal de neiging om de conceptie van een kind op volwassen leeftijd te “plannen”, met een stabiele relatie en met een aanvaardbare economische situatie.

Maar we weten, het leven gaat nooit zoals gepland: Naomi weet dit goed, een jonge moeder die op haar 17e haar dochter kreeg, maar die nooit spijt heeft gehad van haar beslissing. Onlangs besloot de vrouw te reageren op degenen die haar bekritiseerden vanwege haar keuze.

via TikTok - @bynaomib

Advertisement
TikTok - @bynaomib

TikTok - @bynaomib

In een video die op TikTok op haar account @bynaomib werd gedeeld, besloot de jonge moeder te reageren op een van de vele reacties die ze kreeg nadat ze mensen om haar heen had verteld dat ze moeder zou worden op slechts 17-jarige leeftijd. In de video is de volgende zin te lezen: "Je kunt een baby niet aan op je 17e…”.

Ondertussen zingt Naomi een liedje, voordat haar dochter met een grote glimlach achter haar verschijnt. In de beschrijving merkte de jonge moeder op: "Het beste wat me ooit is overkomen. Nu ben ik 23 en heb ik een vijfjarige beste vriendin.” De video kreeg bijna 500.000 views en honderden reacties.

Advertisement
TikTok - @bynaomib

TikTok - @bynaomib

Veel jonge moeders waren het met Naomi eens en deelden hun ervaringen: "De beste leeftijd om ze te krijgen. Ik was 17 toen ik mijn baby kreeg, hij wordt dit jaar 10. Ik zou hem voor niets willen ruilen", schreef een vrouw. "Ik ben moeder sinds ik 15 was. Ik ben nu 49, en heb 4 kleinkinderen, wat is er mooier dan dat. Ik mag opgroeien met mijn kleinkinderen", legt een andere moeder uit.

"Ik denk niet dat het uitmaakt op welke leeftijd je ouder wordt, we zitten allemaal in dezelfde situatie", merkte een derde gebruiker op. Veel moeders hebben gewezen op de grote hoeveelheid energie die een jonge moeder kan hebben, maar anderen hebben gewezen op het mogelijke gebrek aan volwassenheid van een zeventienjarig meisje.

Wat denk jij ervan?

Advertisement