Wat het betekent om je moeder niet bij je in de buurt te hebben op de dag van haar feest - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wat het betekent om je moeder niet bij…
Ik hoop dat je op een dag ophoudt jezelf de schuld te geven van de liefde die je niet hebt ontvangen Aloe vera-gel: hier zijn alle voordelen en eenvoudige stappen om het thuis klaar te maken

Wat het betekent om je moeder niet bij je in de buurt te hebben op de dag van haar feest

Door Janine
1.328
Advertisement

De dood van een ouder is iets waar je je onmogelijk op kunt voorbereiden. Op het moment dat het gebeurt, doet het pijn als weinig anders in het leven. Maar die dag staat ons allemaal vroeg of laat te wachten. Daar moeten we niet van schrikken, maar we moeten beseffen hoe waardevol de momenten zijn wanneer we zeggen dat het laatste vaarwel ver weg is.

Moederdag is meestal een dag vol vreugde, een van de vele gelegenheden om de vrouw van ons leven alle dankbaarheid te tonen die we voor haar hebben. Voor degenen die in plaats daarvan hun moeder niet langer hebben, is het een dag waarin herinneringen, pijn en berusting samenkomen.

foto: pxhere

Wanneer het nieuws van de dood van je moeder komt, lijkt de wereld bijna te stoppen: het lijkt ons dat er niets is veranderd in het leven, we kunnen haar aanwezigheid nog steeds waarnemen, zelfs als we weten dat we nooit meer in haar ogen kunnen kijken.

Al haar spullen liggen nog steeds verspreid door het huis, haar nummer staat nog steeds in onze telefoon: maar nee, ze is er niet meer.

Er zullen veel mensen zijn die proberen de pijn van het verlies te verlichten, maar geen enkele troost zal ooit in staat zijn om een soortgelijke wond te genezen. Alleen de tijd kan het misschien doen: het zal verdriet omzetten in herinneringen, afwezigheid in belofte. Ook het geloof kan ondersteunend zijn: het vertrouwen dat we op een dag opnieuw onze moeder dichter zullen voelen dan we dat nu doen.

Elk jaar stoppen we op moederdag om na te denken over het belang om haar nog steeds in ons leven te hebben: het is dus normaal om haar een geschenk te willen geven, om haar iets te geven dat onze liefde en dankbaarheid kan symboliseren.

Als veel mensen het in vreugde vieren, is het voor veel anderen een moeilijke dag: het gevoel “wees” te zijn overheerst, omdat een groot deel van ons hart beroofd is. Dan rest ons alleen nog om terug te gaan in de tijd, met herinneringen, te denken aan de goede tijden die we samen doorbrachten.

We voelen ook de behoefte iets te zeggen aan wie nog steeds zijn of haar moeder in de armen kan houden: stop met je hectische leven. Zeg niet altijd: "Ik bel je later", maar leg alles wat je doet opzij en praat met haar. Niemand kan weten welke plannen het leven in petto heeft en wanneer je vroeg of laat afscheid moet nemen.

Geniet van de dag van Moederdag, maar zorg ervoor dat het er niet maar één is: elke dag is een goede dag om haar te laten weten wat je gevoelens zijn, al was het maar met een blik. Moeders hebben geen geschenken nodig om hun kinderen te begrijpen.

De grootste spijt van diegenen die niet langer een moeder hebben, is dat ze in het verleden zo "blind" zijn geweest: ze hebben de momenten niet gezien of niet willen zien waarin ze alleen wat gezelschap nodig hadden, om zich dicht bij die kinderen te voelen die zo druk zijn met hun leven.

Niemand weet wanneer het tijd is om afscheid te nemen: dus, alsjeblieft, vergeet niet om het te vieren.

Een speciale wens voor alle moeders!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt