Neem nooit genoegen met een slechte koffie, een valse vriend of een zielige partner - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Neem nooit genoegen met een slechte…
Een tweejarig meisje overleed toen ze op de oplader van haar moeders mobiele telefoon beet Houden van zonder te bezitten, begeleiden zonder te onderdrukken, gebonden zonder afhankelijkheid

Neem nooit genoegen met een slechte koffie, een valse vriend of een zielige partner

Door Janine
1.199
Advertisement

Een populaire uitdrukking toegeschreven aan Tommaso Moro luidt: "Geef me de kracht om te veranderen wat ik kan veranderen, de moed om het onvermijdelijke te accepteren en de wijsheid om het verschil te begrijpen". Om goed te leven, moet je dingen van je af laten glijden, maar je hebt ook de plicht om ze op te lossen en te verbeteren als ze niet werken. Individuen zijn gemaakt om hun eigen dimensie van geluk te vinden, niet om ergens genoegen mee te nemen, om te genieten van een volledig bestaan.

foto: Max Pixel

Te vaak zitten we vast in omstandigheden die niet alleen niet ons ideaal weerspiegelen maar die het tegenovergestelde zijn, dus een ware bron van ongemak en lijden. In andere gevallen willen we de verkeerde strijd voeren, energie verspillen in een poging om situaties te veranderen en mensen die het niet verdienen. Een deel van ons doet niets anders dan elke dag proberen om veel mensen te overtuigen dat het goed is om op hun plaats te blijven, dat het verkeerd is om te willen groeien, dat het beter is om het evenwicht te bewaren en niet om meer te vragen. Maar niemand is in de wereld gekomen om een pad te bewandelen dat hij niet heeft gekozen, en wanneer hij de gelegenheid heeft, heeft hij de plicht om van koers te veranderen. Piekeren over wat anderen denken, uit vrees voor het oordeel van anderen, zijn manieren om een ongelukkig bestaan te leiden.

Anders zijn, kan de mensen om je heen bang maken en je alleen laten, maar dit is niet altijd verkeerd, in feite is het slechts een natuurlijke selectie die iemand die op dezelfde manier denkt naar je toe brengt. We moeten nooit stoppen met zoeken naar wat het beste is voor onszelf, in vriendschap, in liefde, in werk, in alles dat aandacht verdient, passie, genegenheid, en waarvan het legitiem is om te verwachten hetzelfde terug te ontvangen.

foto: Unsplash

Leven door het oppervlak aan te raken, nooit diep gaan, zonder ooit iets te voltooien of je potentieel te gebruiken, betekent dat je de gave van het zijn in de wereld niet waardeert. Op veel, te veel dingen heb je niet altijd de controle, dus je moet leren om jezelf te gebruiken als het enige hulpmiddel om te handelen en de realiteit te beïnvloeden.

Niemand anders kan het doen, niemand anders kan de juiste beslissingen nemen, omdat bij afwezigheid hiervan, het eenvoudigste alternatief de verkeerde is. Het leven is te kort om uit een beekje te drinken, wanneer een paar meter verderop een hele rivier aan keuzes, mogelijkheden, alternatieve toekomst voor onszelf is die ons leven zou kunnen veranderen. Beter.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt