Het “mysterie” van de verdwenen sokken is opgelost: het is eigenlijk de wasmachine die ze kwijtraakt! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het “mysterie” van de verdwenen…
Een man schildert zijn huis in felroze, maar de buren vinden het niet mooi Het lijkt misschien op een paard zoals alle anderen, maar als je er goed naar kijkt, begrijp je waarom het als de mooiste ter wereld wordt beschouwd

Het “mysterie” van de verdwenen sokken is opgelost: het is eigenlijk de wasmachine die ze kwijtraakt!

Door Janine
12.764
Advertisement

Iedereen raakt weleens iets kwijt, de meest voorkomende dingen zijn sleutels, paraplu's en brillen. Hoewel dit ongemakken zijn, is het acceptabel dat dit gebeurt omdat ze altijd wel ergens in de buurt liggen, omdat je sleutels uit je zak kunnen vallen en je bril heb je waarschijnlijk ergens neergelegd. Maar er is een aparte categorie, die van sokken, die zelfs zonder het huis te verlaten op mysterieuze wijze verdwijnen. Nu lijkt dit eindelijk opgelost, en de schuldige is de wasmachine.

Het raadsel werd toevallig onthuld door Cathy Hinz, die samen met haar man enkele onroerende goederen in Engeland beheert. De wasmachine had al geruime tijd problemen, dus geïrriteerd door de voortdurende storingen dachten de twee het te uit elkaar te halen om erachter te komen wat het probleem was. Toen hij het onderste paneel had verwijderd, was de heer Hinz sprakeloos en ontdekte een soort “driehoek van Bermuda" of beter gezegd "Bermuda’s”, verstopt in het oude huishoudelijke apparaat.

De man vond wat ondergoed, 7 dollar in bankbiljetten, wat munten, een creditcard en natuurlijk een aantal opgerolde sokken. In de loop van de tijd is gebleken dat hetzelfde identieke probleem optrad in bijna alle wasmachines en drogers.

Tijdens de wascyclus neigen kleine weefselcomponenten zoals sokken in de kieren te vallen en binnen het metalen frame te dringen, aangedreven door de draaiende beweging van de trommel of de motor. De door Cathy op sociale media geposte afbeeldingen zijn snel viral gegaan en werden gedeeld door vele andere mensen die, zoals het echtpaar Hinz, tientallen sokken en andere soorten accessoires kwijt zijn.

De merkwaardige anekdote lijkt misschien grappig, maar bij nader inzien wordt de kwestie serieus. Bedenk dat dit probleem er niet alleen voor zorgt dat je voorwerpen verliest, maar ook storingen veroorzaakt in de apparaten, waardoor het niet meer goed kan functioneren of zelfs kapot gaat. Voor de lancering van een nieuw type wasmachine heeft Samsung opdracht gegeven voor een onderzoek in Groot-Brittannië.

Uit de enquête bleek dat Britse burgers gemiddeld 1,3 sokken per maand verliezen, dat wil zeggen meer dan 15 per jaar. Een persoon die gemiddeld 81 jaar oud is, kan dus ongeveer 1264 sokken verliezen in zijn leven, voor een totaal van bijna 3 duizend euro.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt