Maak je deel uit van bloedgroep "0"? Hier zijn 5 dingen die je moet weten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Maak je deel uit van bloedgroep "0"?…
Een serveerster werd ontslagen omdat ze een maaltijd serveerde aan een leerling die niet genoeg geld had Onze honden begrijpen wat we tegen hen zeggen: een verrassend onderzoek onthult het

Maak je deel uit van bloedgroep "0"? Hier zijn 5 dingen die je moet weten

5.563
Advertisement

Wat elk mens uniek maakt, is niet alleen de genetische samenstelling, maar ook een reeks culturele, psychologische, karakter- en omgevingscomponenten. Het oude spreekwoord “goed bloed liegt niet” heeft echter een fundament van waarheid, omdat zelfs de bloedgroep enkele kenmerkende eigenschappen van mensen kan beïnvloeden. Wist je dat degenen die deel uitmaken van bloedgroep 0, unieke kenmerken hebben in vergelijking met anderen?

In de loop van de geschiedenis zijn er meer bloedgroeperingssystemen ontwikkeld op basis van factoren die bekend staan als antigenen. De International Society of Blood Transfusions erkent momenteel ongeveer 30 classificatiemethoden, waaronder die van Rhesus (of RH-factor) en die van de Oostenrijkse bioloog Karl Ernest Landsteiner (of ABO-factor).

Binnen deze laatste groep kunnen we 4 fenotypes onderscheiden: A (A- en A +), B (B + en B-), AB en O (O- en O +). In detail is de zeldzaamste AB die slechts 6% van de wereldbevolking deelt, dan is er groep B die overeenkomt met 22%, groep A met 32% en tenslotte groep O die gedeeld wordt door 44% van de mensen op aarde. Maar voor een keer is het niet de zeldzaamste bloedgroep die ook de meest bijzondere is, maar eerder het tegenovergestelde. Er zijn namelijk bepaalde kwaliteiten die alleen die van groep O bezitten, en dit zijn ze.

foto: Pixabay
  • Universele compatibiliteit. Mensen in groep O kunnen bloed doneren aan alle andere fenotypes A, B en AB, maar ze kunnen alleen transfusies ontvangen van mensen van hun eigen groep.
  • Leiderschap. De individuen van fenotype O worden geboren met een natuurlijke aanleg voor commando, hoewel dit vermogen zich niet altijd vertaalt in de nauwe betekenis van de term. Zelfs wanneer het geen kwestie is van echte "commandanten" zijn deze personen geneigd om anderen te helpen.
  • Impulsiviteit. Degenen die zijn geboren met bloedgroep O hebben de aangeboren gewoonte om vaak te handelen zonder al te veel na te denken over de gevolgen.
Advertisement
foto: Pixabay
  • Ziekteresistentie. Mensen met groep O worden ziek als elk ander mens maar minder vaak en hebben ook het vermogen om sneller te genezen.
  • Hyperactiviteit. Het bloed van groep O heeft een hoger percentage hormonen waardoor de proefpersonen zich “elektrische batterijen” voelen. Ze moeten daarom alcohol en stimulerende middelen vermijden.

Een beetje zoals "de horoscoop" moet je ook deze gegevens niet al te serieus nemen als we het hebben over kenmerken die betrekking hebben op miljarden mensen, dus het zou absurd zijn om een mens terug te brengen tot een pure mix van chemische stoffen. Biologie is zeker een krachtige erfenis die iedereen met zich meebrengt, maar wat mannen en vrouwen echt bijzonder maakt, is het vermogen om de vlam te voeden die wordt opgewekt door een simpele vonk van het leven!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt