4 veel voorkomende voedingsmiddelen die valkuilen voor onze gezondheid kunnen verbergen - BekijkDezeVideo.nl
x
4 veel voorkomende voedingsmiddelen…
Te veel huiswerk is slecht voor kinderen: dit is wat de wetenschap denkt Kinderen hebben minder tablets en meer muziekinstrumenten nodig

4 veel voorkomende voedingsmiddelen die valkuilen voor onze gezondheid kunnen verbergen

27 Mei 2019 • Door Janine
3.028
Advertisement

Het hebben van een gezonde levensstijl is een doel om te bereiken, eerst en vooral vanuit het voedsel dat we eten. We zijn echt het resultaat van wat we eten.

Hoewel we ons nu heel bewust zijn van wat gezond en schadelijk is voor onze gezondheid, moeten we in gedachten houden dat zelfs ogenschijnlijk onschadelijk voedsel enkele valkuilen kunnen verbergen voor ons welzijn.

Het zal je waarschijnlijk verrassen om hieronder voedsel te vinden waarvan je dacht dat het goed was en geen problemen veroorzaakte.

Wat we als vanzelfsprekend beschouwen, is niet altijd waar, net zoals reclame- en marketingcampagnes niet als absolute waarheid worden verspreid. Misschien wordt het tijd om een aantal voedingsgewoonten te heroverwegen: laten we eens kijken waarom.


1. Krabsticks

Hoe vaak hebben we ze in onze salades gedaan of gebruikt om visgerechten te verrijken? In werkelijkheid hebben deze sticks bijna niets te maken met krabben. In de "beste" van de gevallen is het puree van witte visfilet, maar het kan ook vervangen zijn door gluten, zetmeel of zelfs eiwit.

Het is een voedingsmiddel dat veel suiker, aroma's, kleurstoffen en smaakversterkers bevat, zoals mononatriumglutamaat. Allemaal elementen die zeker niet helpen om een gezond dieet te behouden...

2. Cornflakes

foto: maxpixel.net

Hoe vaak hebben we niet gehoord dat een ontbijt bestaande uit een kom vol cornflakes zeer gezond is, rijk aan vezels en vitamines? De verspreiding van dit voedsel in veel landen van de wereld is enorm.

Maar wees voorzichtig: cornflakes zijn niet altijd zo ideaal voor ons welzijn en we moeten begrijpen waar de marketingtrucs eindigen en waar de realiteit begint. In feite zijn de vlokken vaak gefrituurd met suikers en oliën die zeker niet goed zijn voor onze voeding, ook omdat er conserveermiddelen aan worden toegevoegd.

Advertisement

3. Zwarte olijven

Laten we meteen duidelijk maken dat olijven op zich geen gevaar voor onze gezondheid vormen, tenzij - maar dit geldt voor alle levensmiddelen - er niet teveel van wordt gegeten.

Het probleem met de zogenaamde "zwarte olijven" is dat ze niet in de natuur bestaan. Hooguit kunnen we variëteiten van donkerbruine of paars getinte olijven vinden. Daarom zijn zwarte olijven vaak "gekleurde" groene olijven met specifieke stoffen, zoals ferrogluconaat. Dit is geen gevaarlijke component, maar het is een samenstelling waarmee het beter is om niet te overdrijven.

4. Druiven

We weten heel goed dat wanneer we fruit kopen, het altijd beter is om de seizoensgebonden te kiezen. Een vrucht waarvan we weten dat ze typerend is voor de tijd van het jaar, is gezonder dan andere die we in alle seizoenen tegenkomen bij supermarkten.

Vrijwel zeker wordt het fruit buiten het seizoen behandeld met antioxidanten of zijn in de kas gekweekt, om het onderhoud ervan te garanderen. Dit is het geval met druiven. De heerlijke druiven die we in de herfst proeven, hebben een korte duur. Als de druiven die we kopen niet binnen twee of drie dagen bederven, is de kans groot dat ze een chemische behandeling hebben ondergaan.

Tags: EtenGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt