Te veel huiswerk is slecht voor kinderen: dit is wat de wetenschap denkt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Te veel huiswerk is slecht voor kinderen:…
Ze is 62 jaar oud, maar heeft een sculpturaal lichaam: de foto's van deze vrouw zullen zelfs de jongeren doen verbleken 4 veel voorkomende voedingsmiddelen die valkuilen voor onze gezondheid kunnen verbergen

Te veel huiswerk is slecht voor kinderen: dit is wat de wetenschap denkt

Door Janine
1.391
Advertisement

Hoe vaak zijn we na een vermoeiende dag op het werk niet naar huis teruggekeerd en hebben we onze kinderen gevraagd: “Heb je je huiswerk gemaakt”? Normale dagelijkse routine voor gezinnen, waarbij wordt verondersteld dat onze kinderen uren moeten doorbrengen achter de boeken om een betere toekomst te hebben. Dit klopt, maar psychologisch onderzoek heeft beweerd dat te veel huiswerk... slecht is!

via: Time
foto: Pxhere

Dit wordt ondersteund door de studie van Harris Cooper van Duke University, die indruist tegen de algemene overtuiging dat de "naschoolse" studie-uren niet ter discussie staan; het onderzoek van Cooper analyseerde ongeveer 120 gevallen van huiswerk dat was toegewezen aan basisschoolkinderen in 1989 en 60 nieuwe gevallen in 2006, met hetzelfde resultaat: meer studie thuis verbeterde de academische prestaties van basisschoolvakken niet, maar er ontstond eerder negatief en “subversief” gedrag van de jonge leerlingen tegenover het schoolsysteem.

Cooper's onderzoek wees ook uit dat zelfs in het geval van middelbare scholieren de relatie tussen huiswerk en succes minimaal is. En dit is niet eens de grootste schade dat huiswerk kan aanrichten aan nieuwe generaties.

Gemiddeld heeft een kind in de kleutertijd ongeveer 13 jaar huiswerk voor de boeg, terwijl een van de meest herkenbare schades, een afkeer van de schoolomgeving en een afname van het verlangen naar persoonlijke relaties kunnen worden benadrukt, vriendschappen en binnen het gezin. Bovendien, volgens de studie, als huiswerk al in de eerste jaren van de lagere school wordt toegewezen, zullen kinderen geneigd zijn om de verantwoordelijkheid voor het helpen met het huiswerk bij de ouders “af te schuiven”, waardoor een kind/ouder rebound ontstaat wat tot de middelbare schooljaren kan duren; dit zou een geleidelijke verwijdering van "verantwoordelijkheid" en onafhankelijkheid in de studie bij de studenten kunnen veroorzaken.

Kortom, wetenschappelijk onderzoek heeft nogmaals onderstreept dat een overmatige belasting van thuis studeren "giftig" is voor onze kinderen, in een precair evenwicht tussen de verantwoordelijkheid en te veel gestolen uren uit het cultiveren van vriendschappen, genegenheid en begrip binnen het gezin.

Wanneer verandert het beleid van de school met betrekking tot de overweldigende studiebelasting voor onze kinderen? We hopen zo snel mogelijk!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt