Deze dappere vrouw redde meer dan 800 kindbruidjes en stuurde ze terug naar school - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze dappere vrouw redde meer dan 800…
Het middel van de dermatoloog om op natuurlijke wijze donkere huidvlekken te verwijderen zonder geld uit te geven De zoon gebruikte zijn mobiele telefoon in bed voordat hij ging slapen, zijn moeder strafte hem door hem huishoudelijke klusjes te laten doen

Deze dappere vrouw redde meer dan 800 kindbruidjes en stuurde ze terug naar school

Door Janine
2.777
Advertisement

Ze worden bij hun familie weggehaald lang voordat ze 18 worden, ingewijd in huwelijkse praktijken, aan veel oudere mannen als vrouwen gegeven en gedwongen om kinderen te baren.

Zo kunnen we kort het gruwelijke fenomeen van "kindbruidjes” samenvatten. Het zou echter te simpel zijn om ze op deze manier te etiketteren, gezien de ontelbare vernederingen en het lijden waaraan ongeveer 37.000 minderjarigen elk jaar in de wereld zich moeten onderwerpen.

Armoede, onwetendheid, erfenis van oude gebruiken, samenlevingen die om mannelijke figuren draaien. De oorzaken kunnen uiteenlopen, maar de gruwel is altijd hetzelfde. De slachtoffers van deze praktijk zijn letterlijk beroofd van hun jeugd. Er is echter een glimp van hoop tegen de verspreiding van deze praktijk in Malawi, dankzij een heldhaftige vrouw.

Haar naam is Theresa Kachindamoto en ze is het hoofd van het district Dedza, in het zuiden van het land. Malawi is een van de armste staten ter wereld en volgens de statistieken trouwen meer dan de helft van de meisjes hier voordat ze 18 worden.

Hoewel de praktijk van het kinderhuwelijk sinds 2015 illegaal is, zijn er nog steeds gevallen van meisjes die vanaf hun 7e jaar door families worden verkocht. "Kopers" zorgen voor hun opleiding in echte "kampen" waar een huwelijk op volgt.

In het licht van al deze gruwelen besloot Theresa, sinds zij de allerhoogste leider werd door afstamming, drastisch in te grijpen.

De Malawische vrouw begon haar volk (meer dan 900 duizend mensen) te regeren met de vaste overtuiging dat ze niet langer de gebruiken en tradities zou vertegenwoordigen zoals die van kindbruidjes.

Meer dan 850 kinderhuwelijken werden geannuleerd door Theresa Kachindamoto. Alle meisjes die vrouwen en moeders waren geworden, werden naar school gestuurd, met bijdragen aan gezinnen die het zich niet konden veroorloven om voor ze te zorgen.

Harde en stevige posities, die door Theresa zijn aangenomen tegen de vreselijke praktijk van kindbruidjes. De vrouw wilde laten zien hoe serieus ze was door alle mannen op leidinggevende posities onder haar die haar verbod niet respecteerden, te ontslaan.

Advertisement

Tegelijkertijd, om er zeker van te zijn dat haar nieuwe regels gerespecteerd werden, "infiltreerde" ze geheime ouders in dorpen en scholen, om te controleren dat geen enkel kind geen onderwijs kreeg.

Protesten van ouders, lokale leiders en zelfs bedreigingen hebben Theresa's vastberadenheid om jonge bruiden en moeders te redden niet tegengehouden.

Deze heldhaftige vrouw is erin geslaagd de wet te veranderen en is niet van plan om tegenover een gewoonte te stoppen die, hoewel ze deel uitmaken van populaire tradities, absoluut moet worden afgeschaft en veroordeeld.

Natuurlijk is het voorbeeld van Kachindamoto slechts een druppel op een gloeiende plaat voor kindbruidjes en kindermoeders. Het lijdt echter geen twijfel dat de moed en vastberadenheid van mensen zoals zij nieuwe hoop geven voor de strijd om deze vreselijke praktijken af te schaffen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt