“Knuffelaars" gezocht voor achtergelaten baby's: het initiatief van deze vereniging herinnert ons aan het belang van de liefde - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
“Knuffelaars" gezocht voor achtergelaten…
Mensen die denken dat ze alles weten, zijn juist degenen die minder weten Het hebben van een jaloerse vriendin kan een van de meest giftige relaties zijn die je ooit kunt opbouwen

“Knuffelaars" gezocht voor achtergelaten baby's: het initiatief van deze vereniging herinnert ons aan het belang van de liefde

Door Janine
3.761
Advertisement

In tegenstelling tot wat men zou denken, is genegenheid een primaire behoefte voor de mens. En dat geldt nog meer voor pasgeborenen, die zich in zekere zin ook voeden met genegenheid, warmte en liefde. Dankzij het contact met de volwassene heeft het kind belangrijke voordelen, zowel fysiek als mentaal.

Een onderzoek, uitgevoerd door een steekproef van kinderen in omstandigheden van affectieve deprivatie, uitgevoerd door Dr. René Spitz, benadrukte een verband tussen motorische, visuele, en spraakziekten en pasgeborenen. Er zou zelfs een verband met gevallen van vroegtijdige kindersterfte zijn.

Dit bevestigt dat liefde en genegenheid fundamenteel zijn vanaf de eerste dagen van het leven van het kind. Contact maakt dat we ons veilig en sereen voelen, het voedt ons vanuit ons diepste inperste.

Vandaar het idee van het Amerikaanse bedrijf Spence-Chapin dat begonnen is vrijwilligers te werven om achtergelaten baby's van 2 tot 6 weken te knuffelen. De vrijwilligers hoeven na een gerichte training niets anders te doen dan deze kinderen verwennen, momenten van pure liefde en genegenheid geven en samen tijd doorbrengen. Heel vaak nemen ze foto's die kunnen worden bewaard als emotionele bagage voor deze kinderen.

Gelukkig zijn er ook knuffelaars in andere landen, zoals Italië, dankzij de associatie Dharma die actief is in het gebied van Brescia met zijn 300 vrijwilligers.

Deze initiatieven zijn fundamenteel, want als het belangrijk is om het lichaam te voeden, is het des te belangrijker om de ziel te voeden. Vooral onschuldige wezens zoals baby's die zijn afgestaan. Geven is immers ook ontvangen en door het geven van liefde en knuffels aan kinderen zullen we zeker twee keer zoveel ontvangen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt