Een verpleegtehuis opent zijn deuren voor de kinderen van het weeshuis: het samenlevingsexperiment is een succes - BekijkDezeVideo.nl
x
Een verpleegtehuis opent zijn deuren…
Een hond ontmoet zijn

Een verpleegtehuis opent zijn deuren voor de kinderen van het weeshuis: het samenlevingsexperiment is een succes

10 Juni 2019 • Door Janine
1.723
Advertisement

Weeshuizen en verpleeghuizen kunnen op het eerste gezicht lijken op twee gebouwen met totaal verschillende mensen. Kinderen en ouderen met vele jaren verschil lijken niet onder hetzelfde dak samen te kunnen leven.

Dit was echter niet het geval in het Nightingale House, een verzorgingstehuis voor bejaarden in Wales, waar werd besloten om een bijzonder experiment uit Canada uit te voeren, dat zijn vruchten heeft afgeworpen.

De activiteiten in dit hospice in Wrexham, in Noord-Wales, zijn een gelukkige mix van jeugd en volwassenheid. Gedurende enkele uren per dag brengen weeskinderen en ouderen hun tijd door om elkaar te helpen.

De hulp is wederzijds, als wees en ouderen worden verenigd door het feit dat ze alleen zijn. Door generaties te mixen, kunnen de kinderen van de ouderen leren, terwijl de laatste vrolijker dagen kunnen beleven dankzij de vitaliteit waarmee ze zijn omringd.

De managers van de structuur en de initiatiefnemers van het experiment hebben gemerkt hoe ouderen “gedoofd” waren, met gebrek aan vreugde, slaperig en, in het algemeen, verdrietig, vòòr de komst van de kinderen.

Er zijn veel activiteiten die ze samen uitvoeren, leerzaam voor de kleintjes en stimulerend voor de ouderen. Voor hen is de aanwezigheid van kinderen een echte "aanvulling" van positieve energie en vreugde, en ze kunnen grootmoeders en grootouders worden, ook als ze dat niet zijn.

Het Nightingale House is niet de eerste structuur waarin het dagelijks leven en wederzijdse hulp tussen verre generaties zijn getest. Vooral in Canada komen sociale programma's van verbanden tussen weeshuizen en hospices steeds vaker voor, evenals in de Verenigde Staten.

Advertisement

In Seattle bijvoorbeeld, komen al sinds 1991, in het verpleeghuis van de Providence Mount St. Vincent, groepen kinderen ook van lokale kinderdagverblijven, ouderen gezelschap houden, met verbazingwekkende resultaten. De structuur is daarom een echt integratiemodel tussen verschillende generaties geworden.

We hopen dat experimenten als deze steeds meer zullen plaatsvinden, die de eenzaamheid van zoveel mensen kan verlichten!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt