"Liefde geneest, haat doodt“: de kostbare les van een medisch genie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
"Liefde geneest, haat doodt“: de kostbare…
Meer dan 500 in kleine kooien gepropte vogels die zouden worden verkocht als huisdieren zijn gered Deze pup valt altijd in slaap net alsof ze werd

"Liefde geneest, haat doodt“: de kostbare les van een medisch genie

Door Janine
6.949
Advertisement

Volgens een grote medische professional, Jacinto Convit, heeft liefde het buitengewone vermogen om ons lichaam te genezen. Een beslist acceptabele overweging, vind je niet? Een gevoel van haat daarentegen leidt onvermijdelijk tot een staat van depressie en uitputting, waar het moeilijk is om uit te komen zonder een geldig steunpunt, dat langzaam onze geest en ons lichaam doodt. Jacinto Convit heeft zijn hele leven gewijd aan het streven naar welzijn - een man die tot het einde voor zijn patiënten heeft gezorgd en die zijn leven heeft gewijd aan het werken als arts.

foto: reddit

Jacinto Convit, gespecialiseerd in dermatologie, begon het beroep van arts in Venezuela uit te oefenen, in de jaren dat lepra zich meedogenloos verspreidde onder de armste sociale klassen. Iets dat de jonge dokter onmiddellijk trof, was de manier waarop in die jaren de melaatsen werden behandeld, die vastgebonden zaten en onder toezicht stonden van de politie. In het licht van deze slechte behandeling koos Jacinto altijd de gulden middenweg, en slaagde er met zijn mededogen en goedheid in de dingen te veranderen. Hij was een van de weinige artsen die elk persoon die zich in het ziekenhuis van Vargas in Caracas presenteerde altijd respectvol en waardig behandelde, ongeacht hun sociale status. Aan de andere kant, degenen die ervoor kiezen om het beroep van arts uit te oefenen en daarom hun leven te wijden aan het helpen van anderen, moeten juist door deze principes worden geleid.

Dr. Convit heeft verschillende onderscheidingen ontvangen voor zijn zeer belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen (bovenal het vaccin tegen lepra) en gedurende zijn lange carrière heeft hij altijd een goed motto gevolgd die volgens ons goed is om met iedereen te delen:

"Liefde geneest, haat doodt. Haat niet, heb lief en je zult zien dat het leven zal stromen als helder water".

Een kostbare boodschap die spreekt over liefde en die iedereen zoveel mogelijk in gedachten moet houden, zelfs op de moeilijkste momenten van het leven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt