Welke watermeloen zou je kopen? Hier zijn 4 gouden regels om de beste te kiezen... Houd ze in gedachten! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Welke watermeloen zou je kopen? Hier…
Een hond ontsnapt 's nachts uit zijn omheining om huilende hondjes te troosten In deze kliniek is een speciale assistent die de andere honden troost tijdens de operaties

Welke watermeloen zou je kopen? Hier zijn 4 gouden regels om de beste te kiezen... Houd ze in gedachten!

Door Janine
3.212
Advertisement

Een stukje watermeloen eten in de zomer is ideaal om iets lichts te eten en het is nog verfrissend ook. In feite is het de minst calorische vrucht die we in de zomer beschikbaar hebben en helpt ons om vloeistoffen aan te vullen op de heetste momenten van de dag. Veel mensen, vooral kinderen, houden van watermeloen vanwege de zoete, suikerachtige smaak en hebben de neiging om het te consumeren als snack of als tussendoortje, misschien wel op het strand onder de parasol. Niet alle watermeloenen hebben echter dezelfde smaak en zijn even lekker - het probleem keert elk jaar terug: hoe kies je de beste watermeloen?

Dankzij deze kleine handleiding zul je niet langer twijfelen in de supermarkt en weet je hoe je de beste en zoetste watermeloen van allemaal kunt kiezen!

1. De bladsteel

foto: Pexels

De droge en bruine bladsteel geeft aan dat de watermeloen is geoogst in een reeds rijpe fase; als de bladsteel daarentegen groen is, is de vrucht onrijp en heeft niet de juiste smaak.

Advertisement

2. De gele vlek

foto: Flickr

Als je een gele vlek aan de basis van de watermeloen ziet, maak je geen zorgen, dit betekent dat de vrucht in contact is geweest met de door de zon opgewarmde grond en op het juiste punt is gerijpt. Wees daarentegen op je hoede voor witte vlekken en onthoud dat een goede watermeloen een licht geeloranje kleur moet hebben.

3. Bruine vlekken

foto: Flickr

Ze zien er niet mooi uit, maar het is een teken dat de vrucht rijp is en ook heel lekker. De bruinachtige vlekken zijn in feite niets meer dan kleine scheurtjes achtergelaten door insecten (bijvoorbeeld hagedissen of bijen) die een rijpe en zoete vrucht onderscheiden van een onrijpe vrucht!

4. Het gewicht

foto: Wikipedia

Vergeet bij het kiezen van de watermeloen het gewicht niet te onderschatten. Je vraagt je misschien al af: zouden de grotere of kleinere watermeloenen beter zijn? Het antwoord zit in het midden - overdrijf het in geen van beide gevallen! Bedenk echter dat het gewicht in verhouding moet staan tot de grootte van de vrucht.

Tags: TrucjesEten
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt