In deze kliniek is een speciale assistent die de andere honden troost tijdens de operaties - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In deze kliniek is een speciale assistent…
Welke watermeloen zou je kopen? Hier zijn 4 gouden regels om de beste te kiezen... Houd ze in gedachten! Het echte geheim van geluk is wanneer iemand anders je huis voor jou schoonmaakt

In deze kliniek is een speciale assistent die de andere honden troost tijdens de operaties

Door Janine
5.493
Advertisement

Het is normaal dat wanneer iemand waarvan we weten dat hij ziek is - een vriend van ons of een geliefde - we ons gedwongen voelen om onze zorg en ondersteuning aan te bieden, om een minimum aan lijden te verlichten. Niemand houdt ervan om een vriend te zien lijden en soms is er heel weinig voor nodig om troost te bieden: woorden, kleine gebaren en aandacht kunnen het verschil maken voor iemand die zich bijvoorbeeld in een ziekenhuisbed bevindt. Wel, misschien verbaast het je, maar ook onze viervoeters moeten worden getroost in tijden van nood. Deze dierenarts heeft een wel heel speciale assistent die hem helpt de meest angstige patiënten te kalmeren... en het is een hond!

foto: Pixabay.com

Het internet geeft ons soms prachtige dingen en deze foto van de "assistentiehond" die een soortgenoot kalmeert, klaar om door de dierenarts te worden onderzocht, is het bewijs. Kortom, dog therapy in alle opzichten.

De afbeelding werd in eerste instantie gepost op Reddit, waar het meer dan 70.000 stemmen kreeg en vervolgens in korte tijd viral ging op Facebook en Twitter. "Alles komt goed" lijkt het dier tegen de arme hond te zeggen die op het bed ligt.

foto: Reddit

Een hele lieve foto, dat een moment van ongelooflijke solidariteit tussen de twee dieren vastlegt. Alle zieke honden die deze dierenarts bezoeken, zullen dus in staat zijn om een metgezel, een "vriendelijke blik" te vinden, die hen op zo'n onaangenaam moment steunt.

Aan de andere kant wordt dier-geassisteerde therapie, de zogenaamde “pet therapy”, langzaamaan een steeds wijdverspreidere praktijk dankzij de bemoedigende resultaten getoond bij sommige patiënten die hiervan hebben geprofiteerd. De dieren worden in feite al langer in ziekenhuizen gebruikt om te proberen de zieken op te vrolijken en te troosten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt