Een 32-jarige moeder met een pacemaker beweert jarenlang 6 energie-drankjes per dag te hebben gedronken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een 32-jarige moeder met een pacemaker…
Was je jezelf met heet water? Je zou je gezondheid in gevaar kunnen brengen, dit is waarom Deze 6 oude remedies zullen je op een natuurlijke manier gedag zeggen tegen gewrichtspijnen

Een 32-jarige moeder met een pacemaker beweert jarenlang 6 energie-drankjes per dag te hebben gedronken

Door Janine
3.473
Advertisement

We kennen allemaal dat gevoel dat ons in de namiddag overvalt en dat ervoor zorgt dat onze oogleden onverbiddelijk sluiten. In die gevallen, als we niet tot de gelukkigen behoren die een dutje kunnen doen, nemen we gewoonlijk onze toevlucht tot dranken op basis van cafeïne, die ons wat energie kunnen geven, waardoor we het werk kunnen voortzetten. Helaas is echter, net als bij alles, gematigdheid fundamenteel bij consumptie, anders kunnen er gevaarlijke gevolgen optreden, zoals bij de tweeëndertigjarige Samantha Sharpe het geval was.

foto: Samantha Sharpe

Het jonge meisje, woonachtig in Leicester (VK), heeft haar ervaringen online gedeeld in de hoop andere mensen in dezelfde situatie te helpen. Haar probleem, van 2014 tot 2018, was de afhankelijkheid van energiedranken.

Samantha voelde zich vaak moe tijdens de werkuren en daarom begon ze de eerste energiedrankjes te gebruiken. Daardoor kreeg ze een golf van energie die haar in staat stelde het kritieke moment te overwinnen. Al snel raakte haar lichaam echter verslaafd en het moment na de glycemische piek (evenals cafeïne, zitten deze drankjes vol met suikers) werd steeds heftiger: daardoor begon ze er steeds meer van te drinken, en bereikte ze 6 energiedrankjes per dag.

Het meisje begon te lijden aan hartproblemen, slapeloosheid, pre-diabetes en nierstenen. Haar situatie werd als dusdanig risicovol beschouwd dat er in 2018 een pacemaker werd geïnstalleerd en de artsen een zeer streng regime van cafeïne- en aanverwanten voorschreven. Tegenwoordig gaat het met Samantha gelukkig goed, ze heeft kinderen en leeft een normaal leven.

foto: Samantha Sharpe

Uiteraard konden de artsen niet zeggen dat de drankjes ALLEEN verantwoordelijk waren voor haar toestand, maar ze droegen zeker bij om de al matige situatie te bespoedigen.

Zoals we vaak zeggen, zit het probleem niet in de consumptie, maar in het gebrek aan gematigdheid. We hebben allemaal een hectisch leven dat strakke ritmes oplegt, en we willen allemaal weleens iets lekkers, ook al is het niet helemaal gezond. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de uitzondering geen normaliteit wordt. We delen het verhaal van Samantha in de hoop dat dit een waarschuwing voor iedereen kan zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt