Een verliefd stel, gescheiden door de Tweede Wereldoorlog, vond elkaar weer na 70 jaar - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een verliefd stel, gescheiden door de…
Dit koppel slaagde erin om een schoolbus te transformeren in een super uitgerust mini-huis op vier wielen 3 acties van ouders die uiteindelijk het zelfvertrouwen van hun kinderen vernietigen

Een verliefd stel, gescheiden door de Tweede Wereldoorlog, vond elkaar weer na 70 jaar

Door Janine
2.152
Advertisement

Het lijkt bijna een film of een roman, het emotionerende verhaal met KT Robbins en Jeannine Ganaye als protagonisten. Een verhaal dat ons meer dan 70 jaar doet terugkeren in de tijd, en wat veel mensen heeft ontroerd.

We zijn bijna aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, om precies te zijn in 1944, toen de geallieerde troepen in Normandië landden.

Onder de duizenden Amerikaanse soldaten die Franse bodem raakten, bevond zich ook KT Robbins, een 24-jarige die later naar het dorp Briey werd gestuurd, waar hij de 18-jarige Jeannine ontmoette, op wie hij onmiddellijk verliefd werd.

Het lot was echter niet gunstig voor het paar, want na een paar maanden in Briey kreeg Robbins het bevel om Frankrijk te verlaten om aan het oostfront te vechten.

Helaas moest de man zijn jonge geliefde verlaten, om vervolgens terug te keren naar de Verenigde Staten, waar hij in de 26e infanteriedivisie diende.

Ondanks beloftes van terugkeer, hoop en het einde van de oorlog, keerde de Amerikaanse soldaat nooit terug naar Jeannine en begonnen de twee nieuwe levens op te bouwen.

Robbins trouwde met Lilian in Mississippi, en zijn vrouw stierf in 2015 op de leeftijd van 92 jaar. Jeannine trouwde ook in 1949 en kreeg 5 kinderen. De Amerikaan is zijn Franse verloofde echter nooit vergeten en heeft altijd een zwart-witfoto bewaard.

Alles veranderde echter toen Robbins terugkeerde naar Frankrijk voor de 75ste verjaardag van de landing in Normandië. Geïnterviewd door journalisten, toonde de man de foto van het Franse meisje, vragend om hulp om haar te vinden. En toen gebeurde er iets ongelooflijks.

Advertisement

Dankzij verschillende onderzoeken uitgevoerd door verslaggevers, werd Jeannine gevonden: om precies te zijn, in een verpleeghuis aan de Moezel. Het organiseren van een bezoek was dus eenvoudig, wat voor een van de grootste emoties zorgde die het paar kon ervaren.

Robbins en Jeannine ontmoetten elkaar en met omhelzingen en begrijpende blikken vroeg de vrouw de voormalige soldaat waarom hij nooit bij haar terugkwam. De man, ontroerd, legde uit dat het moeilijk was, vooral nadat hij met Lilian getrouwd was.

De twee hebben elkaar weer gevonden, tot vreugde en emotie van beiden. Een verhaal met een happy-end dat laat zien hoe echte en krachtige liefde tijd en afstand kan overleven, altijd levend blijft ondanks de tegenspoed en de verschillende wegen die het leven voor ons in petto heeft.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt