Een vrouw ontving €150.000 van haar ex-man ter compensatie van 27 jaar huisvrouw zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een vrouw ontving €150.000 van haar…
Hij schiet een met uitsterven bedreigde vogel af en toont het op social media als een trofee: de reacties laten niet op zich wachten Wat zie je in de afbeelding? De eerste indruk onthult wat je het meeste wilt

Een vrouw ontving €150.000 van haar ex-man ter compensatie van 27 jaar huisvrouw zijn

Door Janine
2.213
Advertisement

De economische afhankelijkheid van vrouwen ten opzichte van hun man is nog steeds een realiteit in de huidige samenleving. Hoewel het een bepaling lijkt te zijn die met het verleden verband houdt, hebben veel vrouwen nog altijd traditionele rollen en blijven ze de baas over het huis en de kinderen in plaats van over hun carrière. We leven in een wereld waar mannen en vrouwen gelijke kansen en rechten zouden moeten hebben, maar de realiteit lijkt heel anders te zijn. In Argentinië was een vrouw 27 jaar getrouwd met een man die er geen moeite mee had om haar te verlaten. In die 27 jaar is zijn vrouw altijd thuis gebleven om voor de kinderen en het huishouden te zorgen, zonder ooit de mogelijkheid te hebben gehad om te werken en een pensioen op te bouwen. Maar na de scheiding is de juiste beloning eindelijk gekomen.

foto: Pixabay

In Argentinië besloot een rechter een vrouw te belonen voor alles wat ze deed tijdens haar huwelijksjaren, van 1982 tot 2009, toen haar man besloot haar te verlaten. De vrouw was ten tijde van de scheiding 60 - een leeftijd waarop een persoon zou moeten beginnen met het ontvangen van een pensioen, of bijna. Een kans die deze vrouw, afgestudeerd in economie, vanaf het begin werd geweigerd, omdat ze haar carrière moest opgeven om voor het huis en de kinderen te zorgen terwijl haar man werkte.

Tijdens en na de scheiding moest de vrouw met verschillende financiële problemen om zien te gaan, terwijl het met haar man redelijk goed ging dankzij zijn werk. Acht jaar na de scheiding besloot een rechter om deze vrouw te belonen die op haar 70e ineens zonder iets terechtgekomen was, waardoor haar ex-man 150 duizend euro moest betalen ter compensatie.

foto: Pixabay

De rechter Victoria Famà beweerde dat de vorige carrière van de vrouw, die ze tijdens haar huwelijk moest opgeven, een sleutelrol speelde. In Argentinië was de economische compensatie na de scheiding al in 2015 ingevoerd, dus het ongelooflijke cijfer dat de echtgenoot ter compensatie moest betalen is niet verwonderlijk. Een redelijk bedrag, wat het economische verschil tussen vrouw en echtgenoot compenseert.

Tags: VrouwenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt