In de bus wordt een 3-jarig kind "walgelijke rooie” genoemd: de moeder reageert door te herinneren aan het belang van inclusie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In de bus wordt een 3-jarig kind "walgelijke…
Ik besefte nooit hoe sterk mijn vrouw was totdat ik haar zag bevallen Een psycholoog onthult ons wat de

In de bus wordt een 3-jarig kind "walgelijke rooie” genoemd: de moeder reageert door te herinneren aan het belang van inclusie

Door Janine
9.772
Advertisement

De jeugd is een magische periode, een periode van het leven waarin alleen geluk, spel en nieuwe ontdekkingen een plaats zouden moeten krijgen. Het is echter ook een bijzonder delicate en fragiele fase waarin de meest gevoelige kinderen het slachtoffer kunnen worden van andere leeftijdsgenoten of oudere kinderen, aan wie empathie en de waarde van respect niet zijn geleerd. Dit is wat de zoon van Lauren Russell overkwam, gepest vanwege zijn rode haar.

foto: Lauren Russell - Facebook

De zoon van Lauren is slechts 3 jaar oud, maar hij weet al wat het betekent om gediscrimineerd te worden alleen vanwege een esthetisch detail. Op school en in de bus heeft het kind elke dag te maken met mensen die hem vreselijke dingen zeggen zoals “vieze rooie”, waardoor hij zich anders, vreemd, verkeerd voelt.

Lauren had dus besloten om haar verhaal op Facebook te delen, met de bedoeling om zo'n krachtig communicatiemiddel te gebruiken om ondersteuning te vinden, dit absurde verhaal te melden en zoveel mogelijk mensen te bereiken over het probleem van pesten. Dit is de tekst van haar bericht:

"Ik schrijf deze woorden met een gebroken hart, vandaag was ik op de buslijn 12 met mijn 3-jarige zoon, en hij was het slachtoffer van een gebaar van ware wreedheid. Een jongen die niet ouder dan 13 was, keerde zich tegen hem en vertelde hem dat de sociale diensten hem van me af zouden nemen vanwege de vreselijke kleur van zijn rode haar.

Omdat hij nog niet tevreden was, wendde hij zich tot een vriend en zei dat als hij op een dag zo'n zoon zou krijgen hij die in de steek zou laten. Luisterend naar deze vreselijke woorden voelde mijn kind zich erg in de war. Hij blijft me vragen waarom anderen hem lelijk vinden en of er een manier is om hem eruit te laten zien als zijn oudere broer die geen rood haar heeft.

foto: Lauren Russell - Facebook

Ik heb ook rood haar en ik weet wat het betekent om geplaagd, beledigd en afgedaan te worden als een soort grap van de natuur. Mijn zoon is zo verdrietig en ik voel me zo naar omdat ik wil dat hij weer lacht. Ik schrijf deze brief omdat ik weet dat pestkoppen een minderheid vormen en dat de meeste mensen goed zijn.

Ik wil mijn zoon laten zien dat er meer goede dingen dan slechte dingen in de wereld zijn, dat er liefdevolle mensen zijn die van hem zullen houden en hem net zo zullen zien als ik hem zie. Niemand moet lastig gevallen worden om de kleur van zijn haar of voor enige andere diversiteit, nu niet, nooit niet, heel erg bedankt".

Advertisement

De ontroerende woorden van Lauren echoën na via sociale media en hopelijk bereiken ze de harten van zoveel mogelijk mensen, om hen te laten inzien hoe belangrijk het is om de uniekheid van elk individu te beschermen. Alle kinderen van de wereld zijn mooi en speciaal, niemand zou ooit het tegendeel moeten beweren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt