Kleding dragen zonder het te strijken: dit is de nieuwe campagne om het milieu te beschermen. Vaarwel strijkijzer! - BekijkDezeVideo.nl
x
Kleding dragen zonder het te strijken:…
De absurde gewoonte van taxihonden, gedwongen om karren vol met mensen te vervoeren Zijn baasje sterft, maar de hond weet het niet en wacht dagenlang vlakbij het ziekenhuisbed

Kleding dragen zonder het te strijken: dit is de nieuwe campagne om het milieu te beschermen. Vaarwel strijkijzer!

27 Juni 2019 • Door Janine
3.163
Advertisement

Strijken is een van die saaie en vermoeiende huishoudelijke taken die de meesten van ons constant proberen te vermijden, vooral in de zomer. Velen beginnen er niet eens aan: zeker van het niet bereiken van de gewenste resultaten, dragen zij liever ongestreken overhemden en spijkerbroeken in plaats van het te proberen. Voor al diegenen die zichzelf in deze beschrijving herkennen hebben we goed nieuws: het dragen van ongestreken kleding zou in de nabije toekomst modieus kunnen worden!


foto: Wikimedia

Dit is een enigszins provocerend voorstel gepresenteerd door voorstanders van de campagne ter bescherming van het milieu, in Colombia. Maar wat heeft het strijken van kleding te maken met het beschermen van het milieu? Wel, het punt is dat strijken elektriciteit verbruikt en daarom kan het niet gebruiken van een strijkijzer een goede zet zijn in dit opzicht. In feite betekent het verbruiken van minder elektriciteit een lagere uitstoot van broeikasgassen in de atmosfeer.

Een campagne die over het algemeen de gunstige mening van veel milieuactivisten heeft gevonden, maar die tegelijkertijd ook veel kritiek heeft gekregen. Degenen die bevestigen dat het een geldig voorstel is ter verdediging van het milieu, hebben ook hun voordeel gedaan met een ander argument dat verband lijkt te houden met de campagne: de manier waarop mensen zich presenteren in het openbaar, zich onderwerpen aan de ogen van anderen, is ook de vrucht van stereotypen opgelegd door de mode-industrie; stereotypen die moeten worden bestreden, aangezien het behoud van onze planeet een veel belangrijker zaak is.

Degenen die niet overtuigd zijn van dit unieke voorstel van ongestreken kleding, zeggen dat het dragen van ongekreukte kleren de wereld meedeelt dat deze persoon zelfvertrouwen heeft en ook respect heeft voor anderen. De deur uitgaan met ongestreken kleding zou daarentegen een sterk teken zijn van onverzorgdheid en weinig respect voor anderen.

foto: Flickr

Wie heeft gelijk?

Vanzelfsprekend hangt de vraag ook af van het gebruik van een bepaald kledingstuk. Een jonge jongen, bijvoorbeeld een student, kan het zich veroorloven om met een ongestreken shirt uit te gaan, maar een bedrijfsleider absoluut niet.

Voorlopig krijgt de campagne verschillende aanhangers op sociale media. Zij zeggen dat een jaar niet strijken van kleding is als het planten van zeven bomen of het elimineren van zeven motorvoertuigen uit de circulatie. Kortom, het lijkt echt effectief!

Wat vind jij?

Tags: EthischeGreenMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt