Deze jongeren hebben een WhatsApp-groep opgericht om straten, parken en stranden in hun stad op te ruimen

Janine image
door Janine

07 September 2019

Deze jongeren hebben een WhatsApp-groep opgericht om straten, parken en stranden in hun stad op te ruimen
Advertisement

Het zal veel mensen zijn overkomen terwijl ze aan het wandelen waren, in de auto reden of op het strand zaten en achtergelaten afval zagen liggen, aan de kant van de weg gegooid en op veel andere ruimtes, door de extreme onzorgvuldigheid en brutaalheid van mensen.

Helaas is dit op veel plaatsen in de wereld een wijdverspreid probleem en leidt het in veel gevallen tot zeer kritieke situaties van aantasting van het milieu.

Gelukkig zijn er soms mensen die met grote wilskracht en opoffering besluiten om iets concreets te doen om het milieu te helpen. Dit is het geval van deze groep Spaanse jongeren: laten we eens kijken wat ze precies doen.

via ABC.es

De hedendaagse communicatiemiddelen zorgen tegelijkertijd voor directheid en de mogelijkheid om berichten in korte tijd te verspreiden. Een applicatie zoals WhatsApp, een van de meest gebruikte ter wereld, is daar een goed voorbeeld van. Daarom besloot een groep jongeren uit Cartagena, een stad in de zuidoostelijke Spaanse regio Murcia, het te gebruiken voor een echt nobel doel.

Door een speciale groep op het berichtenplatform te creëren, konden enkele vrienden een aanzienlijk aantal mensen bij elkaar verzamelen, verenigd door één doel: straten, stranden en natuurlijke ruimtes schoonmaken. Zo ontmoetten de jongeren elkaar in Cabo de Palos - rigoureus bereikt met het openbaar vervoer om minder te vervuilen - en begonnen aan de kust van Cartagena afval te verzamelen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Plastic en sigarettenpeuken waren, zoals te verwachten, de meest achtergelaten voorwerpen. Er waren echter ook tientallen kilo's ander materiaal. Uitgerust met rugzakken verzamelden de jongeren van "Porelmedioambiente.CT" (dit is de naam van de WhatsApp-groep) alles in rugzakken en tassen om het afval vervolgens in de speciale containers te gooien.

Het initiatief was een groot succes en de jongeren uit Cartagena zijn niet van plan te stoppen: er zijn al verschillende ecologische "uitstapjes” gepland in de toekomst.

Het combineren van het gemak van communicatie dat sociale netwerken mogelijk maakt met de noodzaak om de omgeving waarin je leeft schoon te houden, is echt een goede zaak. Het enige dat overblijft is te hopen dat het voorbeeld van deze Spaanse jongeren het startsignaal zal zijn voor veel andere mensen in de wereld.

Advertisement