Deze supermarkten gebruiken bananenbladeren in plaats van plastic verpakkingen om de oceanen te redden - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze supermarkten gebruiken bananenbladeren…
Een vrouw neemt per ongeluk de pillen in die ze had gekocht om zwerfhonden te vergiftigen Verwacht van niemand iets, je zult veel beter leven

Deze supermarkten gebruiken bananenbladeren in plaats van plastic verpakkingen om de oceanen te redden

01 Juni 2019 • Door Janine
3.285
Advertisement

Gegevens en schattingen zijn nu bekend: in 2050 kan er in onze oceanen meer plastic zijn dan vis. Slechte en weinig geruststellende voorspellingen, die nooit moeten worden onderschat.

Een beslist negatief beeld, maar er zijn mensen die er al jaren iets aan doen. Er wordt vooruitgang geboekt en daar zijn we blij om, door verhalen te vertellen over mooie gebeurtenissen van mensen die het tij proberen te keren die bijna onomkeerbaar lijkt. Een goed voorbeeld hiervan zijn de groene praktijken afkomstig uit Thailand en Vietnam.

Verschillende supermarkten in de twee Zuidoost-Aziatische landen hebben een heel slim idee bedacht om het dagelijks gebruik van plastic te verminderen.

Waarschijnlijk zijn de plastic verpakkingen in geen andere plaats dan in supermarkten zo wijdverspreid. Denk maar aan de producten die we elke dag kopen als we boodschappen doen: hoeveel ervan zijn verpakt in plastic? Een heleboel.

Vandaar het briljante idee van de Aziatische warenhuizen in Ho Chi Minh City en Hanoi. De supermarkten Lotte Mart, Saigon Co. en Big C hebben besloten om bananenbladeren te gebruiken om voedsel in te verpakken.

Resistent, flexibel, waterdicht, groot en mooi om naar te kijken: deze producten van de natuur lijken gemaakt voor dergelijk gebruik. Dit wordt bevestigd door de uitgestrektheid van de velden waarin ze worden gebruikt, vooral in de tropische en subtropische gebieden van Azië.

De eigenaren van Thaise en Vietnamese supermarkten zijn daarom verder gegaan dan het louter decoratieve doel van bananenbladeren. Deze 100% natuurlijke verpakking zal niet alleen worden gebruikt voor het verpakken van fruit en groenten, maar ook voor vers vlees.

Samen met het achterwege laten van plastic wegwerpzakken en het gebruik van biologisch afbreekbare tassen, lijkt deze maatregel die bananenbladeren als protagonisten ziet een uitstekende stap voorwaarts om het bewustzijn te vergroten en te proberen een gevaarlijke kwestie te voorkomen, voor ons, voor de dieren en voor onze planeet.

Tags: EtenGreenMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt