Brandweerlieden redden het leven van een hond die in de hete zon in de auto is achtergelaten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Brandweerlieden redden het leven van…
5 doe-het-zelf en 100% natuurlijke remedies om iets tegen de aanval van muggen te doen Opgelet: ongelukkige mensen kunnen last hebben van jouw geluk

Brandweerlieden redden het leven van een hond die in de hete zon in de auto is achtergelaten

Door Janine
2.897
Advertisement

De zomer is een mooi seizoen maar voor velen ook moeilijk om door te komen, vooral voor sommige dieren. Er worden helaas ook veel honden in de steek gelaten en andere vormen van onvoorzichtigheid door weinig attente eigenaars. Dit is het geval van deze hond, een exemplaar van een Cockapoo, dat alleen in de auto in de zon was achtergelaten, zonder enige vorm van toezicht. Gelukkig hebben de brandweerlieden de arme kleine hond gered, die niet aarzelden om hem uit de auto te halen.

Zelfs in Engeland kunnen er in de zomer hittegolven zijn en, zoals in alle landen van de wereld, moet men de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om een zonnesteek en soortgelijke aandoeningen te voorkomen. Tijdens een van deze hittegolven werd een hond in de zon in de auto achtergelaten, bij 30°C, op de bovenste verdieping van een grote parkeerplaats.

Als je bedenkt dat de buitentemperatuur 30°C is, het in de auto maar liefst 54°C kan bereiken: een hond die vanwege nalatigheid zelfs maar 20 minuten in de auto blijft, riskeert het met deze temperaturen niet te overleven. De vereniging Dogs Trust waarschuwt alle hondenbezitters voor dit gevaar dat niet mag worden onderschat.

De brandweerlieden werden onmiddellijk gewaarschuwd, omdat de eigenaar was gezien in het grote winkelcentrum terwijl hij boodschappen aan het doen was. Toen de brandweermannen aankwamen, verkeerde Bertie, de Cockapoo pup die gevangen zat in de hete auto, in moeilijkheden vanwege de intense hitte. “Als ze ons niet op tijd hadden gewaarschuwd, zou Bertie nu niet meer leven.” Het hondje was achtergelaten in de auto met de ramen dicht, wat de situatie nog erger maakte.

De functionarissen van de brandweerkazerne Saffron Walden hebben de plaatselijke politie over het incident ingelicht en dringen er nu bij alle hondenbezitters op aan om voor hun huisdieren te zorgen en voorzichtiger te zijn.

Hoeveel incidenten moeten er nog plaatsvinden voordat eigenaren en ouders eraan denken dat ze hun hond, of zelfs hun kind, niet in de auto onder de brandende zon moeten achterlaten?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt