Hier zijn 7 soorten GIFTIGE mensen die je uit je leven moet houden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hier zijn 7 soorten GIFTIGE mensen die…
Hij bind de snuit van zijn hond vast met isolatietape: de rechter legt hem een voorbeeldige straf op 5 doe-het-zelf en 100% natuurlijke remedies om iets tegen de aanval van muggen te doen

Hier zijn 7 soorten GIFTIGE mensen die je uit je leven moet houden

Door Janine
3.920
Advertisement

Men schat dat elk individu gemiddeld ongeveer 80 duizend mensen in zijn leven ontmoet. Familie, vrienden, school, werk, verschillende kennissen: er zijn zoveel mogelijkheden om mensen te ontmoeten. Degenen die een stempel drukken, kunnen echter op één hand worden geteld, goed en - gelukkig - kwaadschiks.

We schreven "kwaadschiks” omdat er mensen zijn die er met hun karakters in slagen om wie we zijn en wat we worden op een totaal negatieve manier te beïnvloeden. Het zijn de individuen die door de Amerikaanse psycholoog Lillian Glass als "giftig" worden gedefinieerd. Laten we kijken wie ze zijn en hoe we onszelf kunnen verdedigen als we ze tegenkomen.

foto: pxhere.com

1. De sociopaten

In het begin maken ze een goede indruk, maar vervolgens kunnen deze mensen gewetenloos zijn in het bereiken van hun doelen. Ze hebben de neiging zich weinig zorgen te maken over de gevoelens en rechten van anderen en kunnen liegen om persoonlijk gewin. Vaak herhalen ze het woord “ik” op een obsessieve manier en slagen ze er niet in hun emoties goed uit te drukken

2. De jaloersen

Dit zijn eigenlijk ongelukkige mensen. Elk doel, succes en verdienste van anderen, relateren ze aan zichzelf. Hoewel anderen zich inspannen om te zijn zoals ze zijn, kunnen jaloerse mensen dit niet begrijpen, ze blijven nadenken over wat ze missen, kleineren hun omgeving, misschien zelfs met leugens.

3. De arroganten en verwaanden

Wie kent er niet zo iemand? Deze “giftige” mensen zijn verwaand en hooghartig, ervan overtuigd dat ze altijd de “absolute” waarheid kennen, het juiste antwoord op elk onderwerp en elke vraag. Voor hen doen de meningen van anderen er niet toe, ook al hebben ze gelijk. Ze slagen erin om de anderen “kapot te maken” als ze denken dat ze de scène stelen, wat vaak op een vervelende manier eindigt. Ze slagen erin zo overtuigd te zijn van hun gelijk, dat ze zich bijna nooit realiseren dat ze ongelijk hebben.

4. De roddelaars

Blijf uit de buurt van deze "giftige" mensen! Hun eigenaardigheid is om geruchten, laster, scoops en nieuws te creëren dat vaak gedeeltelijk of volledig onwaar is om anderen in diskrediet te brengen. Ook deze mensen zijn duidelijk onzeker. Zodra ons vertrouwen is gewonnen, zijn de roddels oneindig. De leugens zullen ons vroeg of laat ook beïnvloeden. Met hen kun je beter alleen oppervlakkige relaties onderhouden.

5. De autoritairen

Op het werk zul je misschien een werkgever hebben gehad die, overdreven of zonder duidelijke reden, verwijten maakte, vernederde, zijn wil oplegde zonder enige vorm van confrontatie of uitwisseling van ideeën. Het zijn autoritaire mensen, die vaak niet in staat zijn om duurzame relaties aan te gaan, die een constante behoefte hebben om angst op te leggen. Natuurlijk: op het werk moet een werkgever zijn wil uiten of, indien nodig, kritiek leveren op degenen die voor hem werken. Maar met autoritarisme kom je nergens.

Advertisement
foto: pxhere.com

6. De vernederaars

Deze "giftige" mensen zijn zeer schadelijk. Waarom? Simpel, eerst zijn ze vertrouwenspersonen, vrienden, helpers en supporters, maar op het juiste moment zul je merken dat ze alleen informatie verzamelden over je karakter en je fouten, om je in een slecht daglicht te zetten wanneer ze het nodig achtten. Ze zouden je ook expliciet kunnen beledigen: blijf bij ze uit de buurt, van deze mensen die een masker op hebben.

7. De neurotici

Ieder van ons heeft een kleine of grote neurose. Deze categorie "giftige" mensen handelt niet met boosaardigheid, minachting of egocentrisme, in tegenstelling tot de anderen. Het is slechts een perfectionist in alles, waarbij anderen worden betrokken en geholpen om deze zogenaamde “perfectie” met zijn methoden te bereiken. Maar wees voorzichtig: als de dingen niet zo gaan zoals ze wilden, kunnen ze verwijten maken of schuldgevoelens veroorzaken.

foto: Pixabay

Laten we het toegeven: ieder van ons zou zich op de zojuist beschreven manieren hebben kunnen gedragen. In feite zijn we allemaal onderhevig aan gebreken, manies of excessen die schadelijk kunnen zijn voor ons en voor anderen. Het probleem doet zich echter voor wanneer deze kenmerken verbitterd zijn, of een constante worden in de manier waarop we met anderen omgaan. We moeten altijd proberen ons te realiseren of we bepaalde grenzen overschrijden.

Als je in deze beschrijvingen mensen om je heen hebt herkend, wees dan voorzichtig. Probeer ze te laten begrijpen wat er mis is en, als dit niet mogelijk is, of je ze op afstand kunt houden: je mentale welzijn zal je dankbaar zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt