Wie een kat in huis heeft, is meestal creatiever en gevoeliger... dat zegt de wetenschap - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wie een kat in huis heeft, is meestal…
Het is bevestigd: grootouders en kleinkinderen hebben een speciale relatie, die welzijn voor beide genereert Ze zijn samen achtergelaten: sindsdien zorgt de teckel voor de verlamde kat

Wie een kat in huis heeft, is meestal creatiever en gevoeliger... dat zegt de wetenschap

1.667
Advertisement

Een huisdier in je leven verwelkomen is altijd een goed idee, voor je eigen psychofysische welzijn en in het algemeen omdat liefde geven, en in ruil daarvoor minstens twee keer zoveel ontvangen, iets hele positiefs is. Volgens een wetenschappelijke studie, variëren de dynamiek van de symbiotische relatie en de kenmerken van de eigenaar echter, afhankelijk van het hebben van een hond of een kat. Wie een kat heeft, lijkt statistisch gezien intelligenter te zijn.

via: Time
foto: Flickr

Het eerste onderzoek werd uitgevoerd door Samuel D. Gosling van de Universiteit van Texas in Austin, die samenlevingsaspecten vergeleek met een viervoeter, waarbij alleen honden in aanmerking werden genomen. Later breidden Denise D. Guastello, Andrea D. Guastello en Stephen J. Guastello het argument ook uit naar katten, met persoonlijke trekken en gedragsvariabelen.

Het project omvatte de Universiteit van Florida, Carroll University en Marquette University, die een enquête uitvoerde bij ongeveer 600 universitaire studenten die vanuit sociologisch oogpunt werden onderzocht en waarbij 16 dominante psychologische factoren als maatstaf werden gebruikt. Onder de kwaliteiten in kwestie waren: emotionele stabiliteit, levendigheid, redeneren, warmte, enz.

Er kwamen veel interessante gegevens naar voren, in detail bleken de hondenbezitters meer extravert te zijn, die van de katten meer creatief en gevoelig. Deze laatsten hebben echter een aanzienlijk potentieel laten zien in termen van logica en het vermogen om hun standpunt te ondersteunen, ondanks de grotere verlegenheid.

foto: Tumblr

Het onderzoek was niet bedoeld om een van de twee "universums" te laten prevaleren, dus ongeacht de resultaten leidt niets tot de conclusie dat het beter is om een hond of een kat te hebben. Alles moet op een relatieve en subjectieve manier worden beschouwd, als een pure uitdrukking van karakter en van de eigen neigingen. Waar het om gaat, is te genieten van het maximale geluk van een trouwe metgezel in je dagelijks leven die weet hoe onvoorwaardelijke liefde te geven.

Of je nu meer of minder expansief bent, een eenvoudig temperament of een grotere mentale scherpte hebt, het belangrijkste is dat je je bewust bent van het waardevolle bezit dat je hebt. We hebben het over een concentratie van liefde en vreugde in een zacht en harig lichaam, met een pure ziel die altijd aan je zijde zal blijven.

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt