Is je huis rommelig? Mooi, want dit betekent dat je kind intelligenter en creatiever zal zijn! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Is je huis rommelig? Mooi, want dit…
Courgettes zijn niet alleen rijk aan vitamines: hier zijn nog wat gunstige eigenschappen die je misschien nog niet kende Nadat een kat bijna overleed omdat hij aan een zoutlamp had gelikt, waarschuwt de dierenarts ons over de mogelijke risico's

Is je huis rommelig? Mooi, want dit betekent dat je kind intelligenter en creatiever zal zijn!

08 Juli 2019 • Door Janine
3.375
Advertisement

Wie kleine kinderen heeft, weet hoe moeilijk het is om het huis netjes te houden. Speelgoed op de meest ondenkbare plaatsen, overal boeken en stiften, en die altijd lege opbergbak. Veel ouders hebben weinig tijd voor huishoudelijke klusjes en om het huis op te ruimen na een dag hard werken, en kijken met angst uit naar het moment waarop die rommel opgeruimd moet worden.

Maak je geen zorgen: sommige onderzoeken tonen aan dat chaos kinderen helpt om meer gestimuleerd te worden, dus ze zijn creatiever, intelligenter en staan meer open voor verandering en innovatie.

Een rommelig huis betekent helemaal niet dat het vies is, zoals sommigen denken, het betekent dat eer je alles opgeruimd hebt, je weer bij het begin kunt beginnen.

Het hebben van kleine kinderen maakt het onvermijdelijk om met een bepaalde hoeveelheid wanorde te leven en vaak, zodra je klaar bent met opruimen, struikel je opnieuw over speelgoed en allerlei constructies. Jezelf door deze barricades van boeken en andere dingen heen slaan leidt tot veel stress.

foto: pxhere.com

Het goede nieuws is dat volgens sommige studies uitgevoerd door de Universiteit van Minnesota, het erop lijkt dat dit type omgeving positief is voor de groei van kinderen. Zoiets als ‘”geïnspireerd worden door te breken met traditie, die nieuwe ideeën kan produceren”.

Bovendien heeft de broer van Mark Zuckerberg, meneer Facebook, vaker gezegd dat zijn broer in een appartement woonde waar eeuwige chaos en wanorde heersten.

Wanorde zou daarom creativiteit en innovatief denken bevorderen, waardoor de kleine “rommelmakers” kleine creatieve genieën worden die klaar staan om de tradities te overwinnen om de grenzen van wie weet welke innovatie te verkennen.

Advertisement
foto: pxhere.com

Het compromis om niet te verstrikt te raken in de angst om op te ruimen, zou kunnen zijn om ook wat orde te brengen in die rommel. Hoe? In drie kleine stappen:

1) Begeleid de activiteiten van kinderen. Kies de voorwerpen en creëer een ruimte waar ze kunnen kiezen waarmee ze willen spelen, zodat ze zich daarop kunnen focussen.

2) Tekenen is een goede bondgenoot om hun aandacht te trekken. Van tempera's tot vingerverven, ze worden vies, maar ze zullen zich goed vermaken.

3) Pak het oude speelgoed waar ze al lang niet mee hebben gespeeld. Ze zullen bijna nieuw lijken en de kinderen zullen er wel eventjes zoet mee zijn.

Het is daarom goed om te onthouden dat rotzooi niet je ergste vijand is, maar angst wel, dus ontspan, omdat speelgoed soms alles kan oplossen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt