Dit is waarom de band die vader met dochter heeft van blijvende invloed zal zijn op haar persoonlijkheid - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit is waarom de band die vader met…
Dat opa en oma er alles aan zouden doen om hun kleinkinderen te laten lachen, dat blijkt maar weer eens uit deze foto's Dit meisje heeft in d'r eentje vijf broers opgevoed nadat beide ouders zijn overleden aan kanker

Dit is waarom de band die vader met dochter heeft van blijvende invloed zal zijn op haar persoonlijkheid

1.410
Advertisement

Vrouw zijn houdt in dat je moet dealen met veel factoren, in de eerste plaats met jezelf, maar ook met de relatie die je als dochter hebt met je vader, de eerste man in je leven.

Soms wordt wel eens vergeten hoe groot en blijvend de invloed is van het vaderfiguur op het leven van zijn dochter. De relatie die een vrouw heeft met haar vader laat in positieve en negatieve zin, onuitwisbare sporen na die ze altijd met zich mee zal dragen.

De band die er is met het vaderfiguur is dan ook bij een vrouw van fundamenteel belang in het ontstaansproces van een sterke, onafhankelijke persoonlijkheid.

foto: Pexels

Juist de band die ze krijgt met haar vader laat zijn sporen na in de manier waarop zij zich verhoudt tot andere mannen, want hij is haar eerste echte liefde.

Haar verwachtingen van mannen, de mate van respect die ze van hen eist, en vooral haar zelfvertrouwen, komen ook voort uit de relatie die ze heeft met haar vader.

Een vader die luistert en geïnteresseerd is in het leven van zijn dochter, daardoor wordt zij zeker van zichzelf en zal ze overtuigd zijn van wat ze kan, opgroeien.

Ook uit een onderzoek van het Institute for Family Studies blijkt dat meisjes die terwijl ze opgroeiden veel tijd met hun ouders hebben doorgebracht dat zij veel zelfstandiger zijn. De kans is groter dat zij de universiteit kunnen afronden en een goedbetaalde baan kunnen krijgen.

Een vader heeft dus een grote verantwoordelijkheid naar zijn dochter toe, niet alleen op praktisch vlak, maar ook emotioneel. Hij zou haar moeten steunen en haar aansporen altijd het beste te geven van zichzelf, te knokken voor haar dromen.

Samen tijd doorbrengen en altijd proberen om in woord en daad een goed voorbeeld te zijn zorgt er allemaal voor dat ze zich zeker voelt over hun band en dat ze vele fijne herinneringen bij zich zal dragen.

Papa zou haar moeten leren om zichzelf te leren kennen en te leren van zichzelf te houden om wie ze is, met al haar goede en zwakke punten, haar altijd steunen, dat ze zich beschermd en geliefd weet. Vader zijn is moeilijk, maar inzet is heel belangrijk, omdat het geluk van zijn dochters op het spel staat.

Tags: KinderenFamilie
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt