Na een dagje uit naar het meer verloor een hond zijn leven door watervergiftiging: dit zijn de symptomen en de oorzaken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Na een dagje uit naar het meer verloor…
Een agent geeft zijn schoenen aan een dakloze, nadat hij merkte dat zijn schoenen versleten waren Om liefde mag nooit worden gesmeekt: als de ander je niet waardeert, kun je beter weg gaan

Na een dagje uit naar het meer verloor een hond zijn leven door watervergiftiging: dit zijn de symptomen en de oorzaken

15.678
Advertisement

Een van de grootste genoegens van het hebben van een hond is tijd doorbrengen in de buitenlucht, op een grasveld of op het strand, zodat deze prachtige wezens hun energie kwijt kunnen. Maar zelfs op de meest zorgeloze momenten liggen er gevaren op de loer, risico's voor de gezondheid van onze viervoetige vrienden die grotendeels worden genegeerd. Een vergelijkbaar geval overkwam Jen Walsh die haar trouwe metgezel helaas verloor vanwege een incident dat voorkomen had kunnen worden.

Het incident vond plaats toen de familie Walsh op een dag naar het meer ging om een dagje te ontspannen, samen met hun onafscheidelijke schnauzer genaamd Hanz. Deze laatste bracht bijna een uur in het water door met spelen, om een stok terug te brengen elke keer dat hij werd gegooid.

In het begin was de hond zoals gewoonlijk levendig, maar na een tijdje werd zijn gedrag vreemd, begon hij tekenen van vermoeidheid te vertonen en op een ongecontroleerde manier te plassen. De familie Walsh bracht Hanz onmiddellijk naar de dierenarts, maar ondanks het snelle handelen was er niets meer aan te doen.

Pas later kwam de waarheid naar voren over wat er werkelijk met de schnauzer was gebeurd, Hanz verloor zijn leven door waterintoxicatie, bekend als hyponatriëmie. Dit is een vrij veel voorkomende aandoening bij honden, wat leidt tot onbedoeld innemen van buitensporige hoeveelheden vloeistof, met een plotselinge daling van het natriumgehalte.

Lichaamscellen vullen zich met water en zwellen op, inclusief die in de hersenen. Wanneer dit gebeurt, is het onvermijdelijk dat het lichaam het opgeeft. Een dergelijke mogelijkheid komt niet vaak voor, maar is ook niet zo zeldzaam, omdat honden niet altijd weten hoeveel water ze moeten drinken.

Advertisement

Het grootste gevaar is juist voor kleine exemplaren die niet voldoende lichaamsmassa hebben om vloeistoffen te absorberen en ze op natuurlijke wijze te verdrijven, voordat ze toxische niveaus in het lichaam bereiken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer honden in de tuin spelen met de tuinslang, aan zee, of, zoals met Hanz gebeurde, aan het meer.

De symptomen zijn meestal: verminderde eetlust, frequent en ongecontroleerd plassen, braken, duizeligheid, zwakte, zwelling, verwijde pupillen, ademhalingsmoeilijkheden. Het incident werd door de familie Walsh gemeld op sociale media en werd in korte tijd ongeveer 80 duizend keer gedeeld. Het doel is om hondenbezitters op de hoogte te stellen van dit sluipende gevaar en incidenten zoals wat hun geliefde Hanz overkwam, te voorkomen.

Tags: HondenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt