Dit is wat je tijdens de zomer kunt doen om van die vervelende waterretentie af te komen - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit is wat je tijdens de zomer kunt…
Deze school verpakt en vriest de restjes van de mensa in om ze aan de meest behoeftige leerlingen te geven Deze wanhopige man biedt zijn huis aan als beloning voor degenen die zijn hond kunnen vinden

Dit is wat je tijdens de zomer kunt doen om van die vervelende waterretentie af te komen

14 Juli 2019 • Door Janine
2.443
Advertisement

Waterretentie is een veelvoorkomende aandoening die voornamelijk vrouwen treft, en in de zomer veroorzaakt dit meestal meer ongemak, omdat de hitte vasodilatatie en stagnatie van vloeistoffen veroorzaakt. Niet iedereen kan daarom de warmste tijd van het jaar ervaren met vreugde en sereniteit, om een badpak aan te trekken en een duik in de zee te nemen, of te zonnen aan het meer. Waterretentie kan in feite veel ongemak veroorzaken in de benen, die zwaar worden, maar ook in de armen; sommige mensen lijden aan oedeemvorming, vanwege de hitte. Laten we eens kijken welke strategieën we kunnen toepassen om dit vervelende probleem te verlichten.


Een oedeem is een opeenhoping van vloeistoffen in de omliggende weefsels van het lichaam: dit is waar het water zich verzamelt, waardoor een zekere zwelling zichtbaar wordt op ons lichaam. De oorzaken van deze zwellingen zijn verschillend - vrouwen worden meestal beïnvloed door retentie tijdens hormonale veranderingen, zwangerschap, menopauze of menstruatie. Langdurig gebruik van sommige medicijnen, zoals antidepressiva of ontstekingsremmers, kan het vasthouden van vocht bevorderen. Een andere veel voorkomende factor die waterretentie bevordert, is een hoge zoutinname.

Maar wat kunnen we eraan doen?

Voetbaden en verfrissende kompressen. Als je een bepaalde zwelling in je benen of enkels opmerkt, probeer ze dan onmiddellijk op een kussen te leggen, zodat de vloeistof gemakkelijker uit de weefsels kan ontsnappen. Om zwelling te verminderen, kun je een voetbad nemen en koud water kompressen gebruiken: de koelte helpt het oedeem te verminderen.

Kalium. Het gebruik van kalium helpt om de vochtbalans in het lichaam te reguleren, maar het "werk" van dit zeer belangrijke mineraal wordt vaak afgeremd door het gebruik van alcohol en zeer zout voedsel. Het is daarom erg belangrijk om gezonder voedsel te eten en de inname van kalium in ons lichaam aan te vullen door middel van bijvoorbeeld bananen, aardappelen en avocado.

Drink veel water. Het drinken van veel water helpt om het vasthouden van vocht te verminderen, omdat ons lichaam vaak reageert op gebrek aan water door het op te slaan, waardoor zwelling ontstaat. Een goede dagelijkse inname van vloeistoffen, zal het probleem helpen verminderen.

Lijnzaad of koriander. Korianderzaad bevordert de bloedsomloop en helpt gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Hiervoor kun je 1 eetlepel zaden in wat water laten koken en de infusie twee keer per dag na het zeven van de koriander te drinken. Op dezelfde manier kun je lijnzaad gebruiken.

Dit zijn slechts enkele eenvoudige tips die je kunnen helpen de symptomen van waterretentie te verlichten en je een zorgeloze zomer te laten doorbrengen, maar we raden je aan eerst de arts te raadplegen voordat je zelf het initiatief neemt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt